Rukometašice Srbije bolje od Hrvatica

Prijateljski meč

Rukometašice Srbije bolje od Hrvatica

Ostali sportovi -
Posle remija u prvom meču (25:25) izabranice selektora Aleksandra Boškovića savladale Hrvatice u sjajnom meču u Petrovcu na Mlavi

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, savladala je selekciju Hrvatske 30:29 (17:13) golom Slađane Pop Lazić u poslednjoj sekundi drugog prijateljskog meča u Petrovcu na Mlavi.

U sjajnoj atmosferi pred nekih 1500 gledalaca, srpske rukometašice su se trijumfom odužile za veliku podršku koju su dobile tokom čitave EHF nedelje, poslednjeg okupljanje pred pripreme za EURO 2012 u decembru. Najefikasnija je bila Andrea Lekić sa osam golova, koja je ponovo ponela epitet igrača utakmice, kao i u prvom meču pre dva dana, koji je završen nerešenim rezultatom 25:25.

Selektor Srbije Saša Bošković je, za razliku od prvog duela, bio zadovoljan partijom njegovih izabranica..

"Hvala publici koja je u nezgodnom terminu ponovo napunila dvoranu. Odigrali smo mnogo bolje prvo poluvreme nego u prvom meču. Neke igračice su dobile veću minutažu, a sve su opravdale poverenje. Drago mi je da smo dali gol u poslednjoj sekundi i ova nam pobeda mnogo znači. Bili smo bolji u napadu, značio nam je dobar trening kada smo vežbali napad na 5-1. Bila je ovo prava utakmica, koja nam je mnogo koristila. Nemamo kontinuitet kao Hrvatska, nedostaju nam velika takmičenja, ali zahvaljujući Rukometnom savezu Srbije dva puta ćemo biti domaćini u 12 meseci", rekao je Bošković, dok je njegov kolega Vladimir Canjuga je bio kritičan prema igri Hrvatica.

"Olako su moje devojke ušle u meč, kao da su odradile posao u prvoj utakmici. Morao sam da izgubim glas na poluvremenu i onda je krenulo bolje. Nismo bili kvalitetni u napadu, odbrana 5-1 je funkcionisala, a najiskusnija Kristina Elez (Franić) je srljala. Pokušavala je da dokaže da je ona ta, pošto je Penezić povređena. Odigrali smo dobro 5-1 u drugom poluvremenu. Čestitam Srbiji na pobedi", kazao je hrvatski selektor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track