Bolji dani za karatiste

Šotokan karate savez Srbije primljen u svetsku asocijaciju

Bolji dani za karatiste

Ostali sportovi -
Pripremamo se za evropsko prvenstvo u Egeru, u Mađarskoj, a u oktobru nas očekuje i prvenstvo sveta u Novom Sadu - kaže selektor Aco Ćirović
1 / 5

Prepoznat kvalitet.

Šotokan karate savez Srbije (ŠKSS), koji u svom sastavu ima 152 kluba, primljen je u Svetski šotokan karate savez (WSKU), organizaciju koja je deo Svetske karate federacije (WKF).

"Nadam se da će se ovim učlanjenjem u Svetsku karate federaciju odnos države Srbije prema nama i našim klubovima potpuno promeniti", rekao je predsednik ŠKSS prof. dr Branko Perišić.

Klubovi iz Beograda, članovi Šotokan karate saveza Srbije, registrovali su Beogradsku karate federaciju, kojom će predsedavati Miroslav Joksimović, nekadašnji veliki karate šampion.

"Želim da što više klubova iz svih beogradskih opština pristupi novoformiranom savezu, bez obzira na to kom stilu i organizaciji pripadaju. Ideja je da ovo bude savez pomirenja i kompromisa i da svi klubovi budu ravnopravni u donošenju odluka koje će biti u interesu budućnosti karate sporta", izjavio je Joksimović.

Povodom prijema Šotokan karate saveza Srbije (ŠKSS) kao ravnopravnog člana u Svetski Šotokan karate savez, deo Svetske karate federacije, Aco Ćirović, selektor ŠKSS, kaže:

"Više puta i na više različitih nivoa pokušali smo da se dogovorimo sa ljudima iz Karate federacije Srbije o našem učlanjenju kao stilske organizacije u WKF. Ovim učlanjenjem ŠKSS u WKF i formalno su ispunjeni uslovi za ravnopravan tretman kod Sportskog saveza Srbije. Podsećam da smo mi još uvek aktuelni prvaci Evrope i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji. Trenutno se pripremamo za predstoje}e evropsko prvenstvo u Egeru-Mađarska, a u oktobru nas očekuje i prvenstvo sveta u Novom Sadu. U nedelju su po regionalnim centrima održane pripreme za državno prvenstvo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track