INDIJAN VELS: Đoković se mučio, a potom pregazio Dimitrova
Foto: REUTERS

Treće kolo

INDIJAN VELS: Đoković se mučio, a potom pregazio Dimitrova

Tenis -
Najbolji srpski savladao bugarskog tenisera u meču 3. kola u Indijan Velsu

INDIJAN VELS - Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je Bugarina Grigora Dimitrova u meču 3. kola na turniru u Indijan Velsu sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:1.

Đoković se dosta namučio u prvom setu. Dimitrov je u četvrtom gemu oduzeo servis Đokoviću, stigao do 5:2 i servirao za set. Međutim, srpski teniser se u pravom trenutku vratio u meč, vezao tri gema, a potom u taj-breku bio neumoljiv.

Čini se da se Bugarin već tada predao, pošto je u drugom setu na terenu postojao samo jedan teniser - Novak Đoković.

Đoković će u 4. kolu igrati protiv domaćeg tenisera Sema Kverija.

TOK MEČA

PRVI SET

Dimitrov je sa dosta samopouzdanja ušao u meč. Prva dva svoja servisa je odigrao gotovo perfektno. Đoković je prvi svoj servis osvojio bez većih problema, ali se već u četvrtom gemu našao na velikim mukama. Bugarin je vezao tri brejk lopte, iskoristio drugu i poveo sa 3:1. Đoković je prosto poklonio brejk rivalu. Prvo je poslao lopticu u mrežu, potom u aut, da bi seriju grešaka začinio duplom servis greškom.

Dimitrov je potvrdio osvojeni brejk i poveo sa ubedljivih 4:1 u prvom setu.

Ponovo je bugarski teniser odlično otvorio gem na servis Đokovića, poveo sa 0:30, ali je srpski as sa četiri sjajna servisa smanjio rezultat u prvom setu na 2:4.

Đoković je stigao do 15:30 na servis Dimitrova, ali je Bugarin u nastavku gema dobro servirao i poveo sa 5:2 u ovom delu meča. Uz malo muka, srpski teniser osvaja svoj servis i smanjuje rezultat na 3:5.

Srpski teniser se vraća u prvi set u pravom trenutku! Dimitrov je servirao za vođstvo od 1:0, ali je Đoković stigao do dve vezane brejk lopte. Drugu je iskoristio tako što je Bugarin odservirao duplu servis grešku i tako smanjio rezultat na 4:5 u prvom setu.

Potpuni povratak Đokovića u meč, bez izgubljenog poena odservirao je za 5:5 u prvom setu.

Bugarin je prekinuo nalet Đokovića od tri osvojena gema. Odservirao je bez greške za vođstvo 6:5. Vratio je Đoković istom merom, prvi set ulazi u taj-brek.

Uraganski nalet Đokovića na startu odlučujućeg dela prvog seta. Vezao je pet poena za redom, potom je Dimitrov osvojio dva.

Srpski teniser je stigao do četiri vezane set lopte, a potom napravio pravi džentlmenski potez. Pri rezultatu 6:2 na servis Dimitrova linijski sudija je uzviknuo aut i pogrešio, ali je Đoković reagovao na odluku sudije da ponovi servis pa je poen pripao Bugarinu. Đoković je dobio aplauz, kako Dimitrova, tako i svog gledališta u Indijan Velsu.

Dimitrov je osvojio i naredni poen, ali to mu je bio poslednji u prvom setu. Đoković je sa 7:4 dobio taj-brek, ukupno sa 7:6 osvojio prvi set.

DRUGI SET

Sjajan start srpskog asa u drugom setu. Bez problema je osvojio svoj servis za vođstvo 1:0.

Brejk Đokovića već na startu drugog seta. Prvi teniser sveta je iskoristio drugu brejk loptu za vođstvo 2:0.

Nastavlja Đoković da gazi rivala, 3:0. Na servis Dimitrova Đoković je imao 30:30, ali je potom napravio grešku i poslao bekend u mrežu, a Bugarin je potom osvojio novi poen i prvi gem u drugom setu - 3:1.

Perfektan gem za srpskog tenisera, bez izgubljenog poena osvaja još jedan gem - 4:1. Novi brejk Đokovića za 5:1, čini se da se Dimitrov predao posle izgubljenog prvog seta.

Konačnih 6:1 u drugom setu za 2:0 u meču i prolaz u 4. kolo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track