Mladi, okretni i vešti sa lopticom
Foto: Saša Urošev, Kurir

Balkansko prvenstvo za mlade stonotenisere

Mladi, okretni i vešti sa lopticom

Ostali sportovi -
Učestvuje oko 200 mladih takmičara, reprezentativaca devet zemalja

KIKINDA: Brzi kao Forest Gamp!

Na 21. prvenstvu Balkana u stonom-tenisu koje se od srede do nedelje održava u Kikindi, učestvuje oko 200 mladih takmičara, reprezentativaca devet zemalja. Pored domaćina Balkanijada je okupila selekcije Rumunije, Bugarske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Turske i Albanije:

"Veliko je zadovoljstvo što je u godini kad Balkanska stonoteniska unija obeležava pola veka od osnivanja, Srbiji pripala čast da organizuje ovo veliko takmičenje. Uživaćemo u nastupima mladih igračica I igrača, od kojih neki već nastupaju i u seniorskim kategorijama", rekao je za Kurir sport Slavko Antonić, predsednik Balkanske stonoteniske unije.

Otvarajući takmičenje, članica OV za sport i omladinu Dragana Dukić, konstatovala je da je to najveći sportski događaj ove godine u Kikindi:

"Veoma smo ponosni što je organizacija prvenstva Balkana za kadete i juniore pripala Kikindi, jer je i Sarajevo želelo da bude grad domaćin. Organizacija Balkanijade nam je pripala I zbog odličnih rezultata kikindskog stonoteniskog kluba “Bus-computers"", navela je Dukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track