Rafa saosećajan kada najbolji igrač sveta izgubi

NADAL EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Noletove uspehe teško je ponoviti, normalno je da i on nekad izgubi

Rio 2016 -

Eliminacija Novaka Đokovića na startu olimpijskog turnira i dalje je tema broj jedan na Olimpijskim igrama. Srbija je ostala u šoku, ali ništa manje ni Brazil, koji Novaka doživljava kao svog najrođenijeg.

Đokovićev poraz iznenadio je i ostale tenisere, koji su ostali na turniru, a Kurir je imao ekskluzivnu priliku da na tu temu pita jednog od najvećih igrača u istoriji ovog sporta, Španca Rafaela Nadala.

Nakon njegovog meča drugog kola i pobede nad Italijanom Andreasom Sepijem, Nadal je opet bio magnet za stotine novinarskih ekipa koje su ga čekale. Volonteri pored Centralnog terena slegavši ramenima obavestile su nas da imamo prava samo na dva pitanja, a vaš izveštač je uspeo da se izbori za tu privilegiju i postavi mu jedno.

Naravno, ono je, uz konstataciju da igra dobro u Riju, glasilo da li ga je bar malo iznenadila eliminacija Novaka Đokovića na samom startu takmičenja.

"Kada najbolji igrač sveta izgubi, to je uvek iznenađenje. Ipak, ne možemo da zahtevamo još više od Novaka. Ono što on radi je nešto neverovatno, pa i on može da izgubi ponekad, znate (smeh)...", rekao je Nadal, a zatim i objasnio da Nole nije imao sreće na žrebu za ovaj olimpijski turnir.

"Njegov uspeh je takav da ga je teško ponoviti, i potpuno je normalno da postoje trenuci kad i on izgubi neke mečeve. U isto vreme, prava istina je da je imao veoma loš žreb, izvukavši jednog od najboljih svetskih igrača Huana Martina del Potra", zaključio je Nadal.

Miljenik publike

PRIJA MU RIO

Rafael Nadal jedan je od retkih stranih tenisera koji uživaju ogromnu popularnost u Brazilu. Istina da na njegovim mečevima atmosfera nije kao na Novakovim, ali Rafa je naklonost publike stekao pre dve godine. Tada se kao sveže oporavljen odlučio da nastupi u Riju na ATP turniru, koga je potom i osvojio. Očigledno da Brazilci ne zaboravljaju da im je Rafa ukazao tu čast i znatno podigao ugled turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track