SPORTSKI RUDNIK ZLATA: Evo ko je sve čestitao vaterpolistima posle trijumfa na OI
Foto: Dado Đilas

bravo za šampione

SPORTSKI RUDNIK ZLATA: Evo ko je sve čestitao vaterpolistima posle trijumfa na OI

Rio 2016 -

Čestitke vaterpolistima Srbije, novim olimpijskim šampionima, stižu sa svih strana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić:

"Svim srcem ste se borili za Srbiju, hvala zlatni vaterpolisti", napisao je premijer Vučić na "Tviteru".

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić:

"Vi ste srpski sportski rudnik zlata: Evropsko, Svetsko, Svetske lige, a sada i Olimpijsko! Bravo momci za hrabru igru, za viteštvo kojim ste pokazali koliko se voli Srbija i kako se brane njene boje. Srbija je ponosna na svoje šampione"“, ističe se u čestitki predsednika Nikolića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković:

"Briljantnom igrom u finalnoj utakmici, predanim radom i timskim duhom doneli ste Srbiji istorijsko olimpijsko zlato, najsjajnije odličje koje je nedostajalo u trofejnoj istoriji našeg vaterpola. Srbija je ponosna na vas. Šampioni, svaka čast!“", navodi se u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali:

"Ovim zlatom objedinili ste tri naveće titule i time postali možda najbolji tim u istoriji koji je ikada zaigrao vaterpolo. Ubedljivom pobedom u finalu, obezbedili ste Srbiji prvo zlato na Olimpijskim igrama i utoliko je vaš uspeh veći od bilo kog prethodnog. Hvala vam za večerašnju radost, delfini, navodi se u čestitki gradonačelnika, saopštila je Služba za informisanje.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić:

"Čast mi je da vam čestitam osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Borbenost i dostojanstvenost koju ste pokazali u predstavljanju svoje zemlje zadivljijuća je. Čestitam vam od srca," naveo je Dačić.

On je izrazio nadu da će uspeh i takmičarski duh vaterpolista biti uzor mladim generacijama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Uveren sam da su pred vama još veći uspesi na koje će naši građani biti ponosni, kao što su i danas“", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović:

"Čestitam vam na sjajnim sportskom uspehu koji ste večeras ostvarili u Riju. Najsjajnije olimpijsko odličje, kruna je truda i rada koji ste uložili na putu do finalne pobede. Želim vam uspeh u daljoj sportskoj karijeri i siguran sam sa ćete nas još mnogo puta obradovati vrhunskim sportskim rezultatima“, navodi se u čestitki", saopšteno je iz Sekretarijata Pokrajinske Vlade.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić:

"Tako dugo čekana najsjajnija olimpijska vaterpolo medalja je srpska! Ovo je zlato kojim je Srbija obasjala celu planetu! Pokazali ste celom svetu kako se srcem bori za svoju zemlju, za Srbiju i zasluženo ušli u istoriju olimpijskih šampiona"!

"I kao vaš nekadašnji kapiten i kao ministar čestitatam svakom od Vas koji ste divovi svetskog sporta,ponos Srbije, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije! Bravo šampioni!!!!!”, navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je MInistarstvo omladine i sporta.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović:

''Olimpijsko zlato za srpske delfine! Bravo momci! Večerašnjom pobedom zaista ste i osvojili sve! Ponosni smo na naše evropske, svetske i olimpijske šampione", navodi se u čestitki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track