TREĆA SREĆA U RIJU Ana Ivanović: San mi je da osvojim medalju za Srbiju na OI!
Foto: Profimedia

Srpkinja iznela cilj

TREĆA SREĆA U RIJU Ana Ivanović: San mi je da osvojim medalju za Srbiju na OI!

Rio 2016 -

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je za nju ostvarenje sna da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Ivanovićeva je dva puta učestvovala na OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, ali je oba puta ostala bez medalje. Na OI u Pekingu je morala da preda meč zbog povrede, dok je u Londonu u trećem kolu singla poražena od Kim Klajsters, kao i u prvom kolu miks dubla sa Nenadom Zimonjićem.

"Volim da predstavljam svoju zemlju na velikim takmičenjima, a još draže mi je kada uspem da osvojim neku medalju", rekla je Ivanovićeva i dodala: "Osvajanje olimpijske medalje za mene bi bilo ostvarenje sna".

Povlačenje iz Pekinga Ivanovićeva je u kasnijim intervjuima opisala kao "jedan od najgorih trenutaka u karijeri".

"U to vreme sam bila svetski broj jedan i veliki je pritisak bio na meni. Nisam uspela i šta je tu je. Onda je usledio London 2012, gde mi žreb nije bio naklonjen, ali dobro...", objašnjava Ivanovića situaciju sa poslednjih Igara.

"Nadam se da će situacija u Riju meni biti više naklonjena. Videćemo šta će se desiti", optimistična je srpska teniserka.OI u Rio de Žaneiru biće održane od 5. do 21. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track