ODBOJKAŠICE DONELE RADOST: Briljantne Srpkinje počistile Kineskinje i overile četvrtfinale OI
Foto: Reuters

Pohod ka medalji

ODBOJKAŠICE DONELE RADOST: Briljantne Srpkinje počistile Kineskinje i overile četvrtfinale OI

Rio 2016 -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Olimpijskim igrama, pošto je u četvrtom kolu maksimalnim rezultatom 3:0 (25:19, 25:19, 25:22) savladala Kinu.

1 / 4 Foto: Reuters

Srpski tim je u Rio de Žaneiru odigrao odličan meč, a prednjačile su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, za koje rivalke ni u jednom od setova nisu imale rešenje. To je uz dobar servis i igru u polju donelo vrednu pobedu.

Izabranice Zorana Terzića protiv svetskih vicešampionski ostvarile su treći maksimalni trijumf na turniru i obezbedile plasman u četvrtfinale. Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, a pratila ju je Brankica Mihajlović sa 19.

Srbija naredni meč igra 14. avgusta od 14,30 protiv Holandije.

Prvi set

Kineskinje su bolje počele i povele 0:2. Nakon toga srpski tim se konsolidovao i sa četiri vezana poena preokrenuo na 4.2. Posle još jednog poena za rivala, Srbija je opet vezala tri poena i povela 7.3 na startu meča.U prvoj polovini prvog seta Kineskinje nisu imale rešenje za Tijanu Bošković, što je uz servis srpskog tima, bilo presudno za ubedljivu prednost. Sve u našem timu išlo je kako je zamislio selektor Terzić, bilo da se igraju kraći ili duži poeni.

Do kraja prvog seta, Kina je uspela da doše do daha, ali ne i da ozbiljnije zapreti našem timu, pa je prvi deo igre zabvršen rezultatom 25:19.

Drugi set

Za razliku od prvog seta, kada je Srbija odmah na startu stekla prednost koja je potom održana do kraja seta, sada se igra poen po poen. U toj igri Kina ima prednost 7:6.Tijana Bošković je uz Brankicu Mihajlović nerešiva enigma za rivala, i zahvaljujući njima Srbija je došla do preokreta 12:10 na pola drugog seta.

Srbija u drugom delu seta uspeva da održi prednost koja se kreće od tri do 4 poena. To je bilo dovoljno da se posle 25:19 dođe na set od trijumfa.

Treći set

Kao i u prvom setu, Srbija je na startu trećeg seta povela sa 7:2. Servis, blok, kao i igra u polju na visokom su nivou za sada. Naš tim je rutinski održavao prednost iz poena u poen, što ga vodi ka pobedi.Mali pad u igri srpskog tima, Kinja je iskoristila da preokrene i povede 15:16. To kao da je bio signal za Srbiju da se trgne i boljom igrom meč pokuša da privede kraju.Srbija je uspela da do kraja seta u igri poen po poen dobije i treći deo igre 25:22.

Tok meča

Srpske odbojkašice nastavljaju takmičenje na olimpijskom turniru.

Dosad su zabeležile pobede nad Italijom i Portorikom i jedan poraz od selekcije SAD.

Četvrti rival je pobednik Svetskog kupa Kina za koju naše reprezentativke ističu da je veliki izazov jer igraju brzu i netipičnu odbojku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track