ĐOKOVIĆ: Kombinacija Bekera i Vajde je pobednička
Foto: Instagram

Pripreme za AO

ĐOKOVIĆ: Kombinacija Bekera i Vajde je pobednička

Tenis -
Prvi meč na egzibicionom turniru u Abu Dabiju Đoković igra danas od 14 sati u polufinalu protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio Britanca Endija Mareja sa 7:5 i 6:3

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da će pre početka takmičenja na Australijan openu igrati samo na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

To će biti jedini turnir na kome će drugi teniser sveta učestvovati pre početka Australijan opena, 13. januara, na kome brani titulu.

"Moj prvi turnir u novoj sezoni je egzibicija u Abu Dabiju, a prvi zvanični turnir biće Australijan open u Melburnu. Neću igrati turnire na početku sezone pošto mislim da nisam imao dovoljno vremena da uđem u pravu takmičarsku formu", rekao je Đoković, preneli su britanski mediji.

"Zbog toga sam odlučio da odigram samo par mečeva u Abu Dabiju, pre nego što otputujem u Melburn", dodao je srpski reprezentativac.

Australijan open će biti Đokovićev prvi grend slem turnir otkako je legendarni Boris Beker u njegovom stručnom štabu.

Đoković smatra da će mu Beker pomoći u psihičkoj pripremi za mečeve, ali i da usavrši pojedine elemente igre.

"On je imao odličan servis i može da mi pomogne u različitim delovima igre na terenu, kao i na psihičkom planu. Kombinacija Borisa Bekera (glavni trener) i Marjana Vajde, koji je ostao u timu, biće pobednička. To će mi pomoći da budem bolji i unapredim igru", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track