VIKTOR TROICKI: Zabraniće mi da dišem
Foto: Fejsbuk

Ne daju mu da sparinguje sa Novakom

VIKTOR TROICKI: Zabraniće mi da dišem

Tenis -
Nole je pokazao koliko je veliki prijatelj i čovek. Pomaže mi u ovim teškim trenucima, kada mi je pomoć najpotrebnija, rekao je suspendovani srpski teniser

Progonjen kao zver.

Srpski teniser Viktor Troicki konstantno se nalazi na udaru Međunarodne teniske federacije (ITF) od momenta kada je suspendovan zbog kršenja pravila o dopingu. Troicki je kažnjen sa godinom dana zabrane igranja zbog toga što nije na vreme dao uzorak krvi.

Posle zabrane ulaska na teniske mečeve, pa i one koji su igrani u okviru Dejvis kupa, usledila je nova nerazumna odluka teniske federacije. Čelnici ITF najavili su da će od sledeće godine uvesti pravilo prema kojem aktivni igrači ne smeju na bilo koji način da sarađuju s teniserima koji su suspendovani zbog kršenja pravila o dopingu. Bez ikakve sumnje, to je reakcija na otvorenu saradnju Novaka Đokovića i Viktora Troickog.

"Nisam imao kontakt sa ljudima iz ITF, ali sam video šta se najavljuje. Sve mi postaje smešno. Ne znam šta da kažem. Na kraju će mi zabraniti da dišem", kaže Viktor Troicki.

Srpski teniser trenutno boravi u Dubaiju gde prati Novaka Đokovića u pokušaju da odbrani titulu na turniru iz serije 500.

"Sa Novakom sam u Dubaiju, ali niti mogu da uđem u teniski klub niti mogu da gledam njegove mečeve uživo. Ipak, Nole je pokazao koliko je veliki prijatelj i čovek. Pomaže mi u ovim teškim trenucima, kada mi je pomoć najpotrebnija", rekao je suspendovani srpski teniser.

Troickom suspenzija ističe u junu, a pripreme za povratak na teren počeće u aprilu.

"Sa pripremama za povratak počeću u aprilu. Treniram ja i sada, treniraću i do tada, ali u aprilu počinjem sa pravim treninzima za turnire u julu. Moj menadžer i ja pregovaramo s raznim organizatorima gde bih mogao da se vratim. Lično bih voleo da se vratim u Umagu. Tamo sam igrao poslednji put, pa bih voleo tamo i da se vratim na tur", ističe Viktor Troicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track