Nikola Pilić: Beba neće srušiti Novaka s prvog mesta
Foto: Fonet

Žestoka borba za prvu poziciju na ATP listi

Nikola Pilić: Beba neće srušiti Novaka s prvog mesta

Tenis -
Legendarni trener veruje da će Đoković, uprkos tome što ga čeka porođaj supruge, smoći snage da odbije Federerove napade

Nole će ostati broj jedan do kraja godine, voleo bih to - kaže legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić, nekadašnji Đokovićev trener.Sjajna Federerova igra u Šangaju, raspored turnira na kojima Švajcarac brani mnogo manje poena od našeg asa, kao i to što Novaka čeka porođaj supruge Jelene dovoljni su razlozi za zabrinutost.Federer ne može bolje- Federera pratim baš dugo, bekhend mu je uvek bio lošiji od forhenda, ali ono što je odigrao protiv Noleta u Šangaju je neverovatno. Sve mu je išlo od ruke. Rodžer treba da osvoji Bazel, Pariz i London da bi prestigao Novaka, a nisam siguran da će Nole uopšte igrati u Bersiju zbog porođaja supruge - kaže Pilić.Đoković mora smoći snage da odbrani bodove koji bi ga održali na vrhu. On, nažalost, do kraja godine nije u mogućnosti da osvaja nove, dok je Federer u znatno povoljnijoj situaciji:- Ne verujem da Novak na mastersu može da izgubi svih 1.500 bodova, a i pitanje je da li će Federer igrati u tako visokom ritmu.Svaka pauza je pogubnaOpterećenje za Novaka može da predstavlja i porođaj supruge. On ni posle venčanja nije igrao na svom nivou.- Bio sam mlad igrač kad mi je legendarni Rod Lejver rekao da, ako ne igraš mesec dana, treba ti najmanje još 20 da dođeš do stare forme. Svi su imali pad posle pauze, Nadal, Federer, Mari... Što se tiče važnih porodičnih dešavanja, svako različito reaguje na njih. Ipak verujem da će Nole ostati broj jedan na kraju godine, voleo bih to - zaključio je Nikola Pilić.

Misli samo na Jelenu i bebu... Novak Đoković
Misli samo na Jelenu i bebu... Novak Đoković

Šta izdvaja šampioneNAJVAŽNIJA JE ŠESTA BRZINAGovoreći o tome šta izdvaja šampione od ostatka vrhunskih tenisera na ATP turu, Pilić dodaje:- Imaju ono što nazivam šestom brzinom, koja je potrebna da bi neko bio najbolji. Čim je izgubite, igrate sa 85 odsto mogućnosti, i tada se dešava da neki slabije rangirani teniser odnese pobedu - otkrio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track