(VIDEO) TENISKA SENZACIJA VEKA: Ima 14 godina, igra kao Nole, slavi rođendan kad i Federer
Foto: ITF/Đorđo Majoci

Feliks piše istoriju

(VIDEO) TENISKA SENZACIJA VEKA: Ima 14 godina, igra kao Nole, slavi rođendan kad i Federer

Tenis -
Ovaj 14-godišnji Kanađanin postao je najmlađi pobednik meča na ATP čelendžu u istoriji

Poslednjih godina pojavilo se puno talenata koji prete teniskoj eliti, uključujući igrače poput Kirjosa, Ćorića, Zvereva...

Međutim, nijednom od njih nije pošlo za rukom ono što je uradio 14-godišnji Kanađanin Feliks Ože Alijasim (rođen 2000.), najmlađi profesionalni teniser na ATP turu.

Dečak, rođen istog datuma kada i Rodžer Federer (8. avgust), postao je najmlađi pobednik jednog meča na ATP Čelendž turniru. U pitanju su turniri druge teniske kategorije, gde igraju igrači plasirani između 100. i 250. mesta na ATP listi, ali i među njima ima onih koji su "skidali skalpove" onima iz vrha.

Feliks se trenutno nalazi na 1237. mestu ATP liste, ali će svakako u narednom periodu rapidno da napreduje. Već je prozvan "talentom veka" jer njegovi vršnjaci mogu samo da sanjaju o turnirima ovog nivoa.

Igra mladog Kanađanina mnoge podseća na Novaka Đokovića. Između ostalog, snažno udara lopticu, a njegovo glavno oružje je bekhend paralela, koja neodoljivo podseća na nekada najjače oružje Đokovića, dok se probijao ka vrhu.

http://www.youtube.com/watch?v=VY4JFdaAeI4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track