HOĆE JE RIVALKE NA IĆ: Jelena Janković pobedila Benčić i sada ide na Petković
Foto: Fonet

JELENIN NAJBOLJI MEČ U 2016. GODINI

HOĆE JE RIVALKE NA IĆ: Jelena Janković pobedila Benčić i sada ide na Petković

Tenis -
Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Belindu Benčić iz Švajcarske 4:6, 7:5, 6:4 u prvom kolu turnira u Dubaiju.

Jelena je načinila iznenađenje jer je kao 20. igračica sa WTA liste savladala zvezdu u usponu, koja trenutno zauzima devetu poziciju. Bio je to njihov četvrti duel, a Džej Džej je izjednačila na 2:2 u pobedama.

Jankovićeva je zasluženo trijumfovala posle velike borbe i preokreta. Na kraju imala je četiri vinera više i osam neiznuđenih grešaka manje, pa i statistika pokazuje da je srpska teniserka bila bolja.

Ovo je definitivno bio Jelenin najbolji meč u 2016. godini.

"Borila sam se žestoko, Belinda je igrala dobro, na kraju srećna sam što sam pobedila", bio je prvi Jelenin komentar posle meča.

Tokom duela ona je dobila instrukcije od trenera.

"Ukazao mi je na nekoliko taktičkih detalja i kada se tome doda borbeni duh, to mi je donelo pobedu", nastavio je Jelena.

Na papiru gledano, Benčićevoj bi trebalo više da odgovara maratonski meč. Međutim, Beograđanka je na kraju bila koncentrisanija.

"Ja sam 12 godina starija od nje", uz osmeh je dodala Jankovićeva.

U drugom kolu sastaće se sa svojom prijateljicom, Nemicom Andreom Petković, koja je još juče bez muke savladala Italijanku Kamilu Đorđi 6:2, 6:1.

"Eto, u ovom delu kostura svi smo na 'ić", našalila se na kraju Jelena Janković ukazujući da posle Belinde BenčIĆ ide na Andreu PetkovIĆ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track