ŠEF OBEZBEĐENJA ROLAN GAROSA: Srbin čuva svetske tenisere od terorista
Foto: Milan Nastić

Dlaka nikom ne sme da fali: Momak iz Požarevca obezbeđuje teniski turnir

ŠEF OBEZBEĐENJA ROLAN GAROSA: Srbin čuva svetske tenisere od terorista

Tenis -

Marko Perić za Kurir priča kako izgleda kad čuvaš Nadala, Marija, Vavrinku i ostale asove, a posebno mu je zadovoljstvo što je upoznao zemljaka Novaka Đokovića

Mere bezbednosti na Rolan Garosu dostižu najviši mogući nivo. Teniseri, ali i publika, osećaju se maksimalno bezbedno, bez straha od mogućih novih terorističkih akcija u Parizu, a zasluge za spokoj i uživanciju pripadaju i jednom Srbinu.Marko Perić, rodom iz Požarevca, već 13 godina živi i radi u prestonici Francuske. Bavi se poslovima obezbeđenja, a ove godine je angažovan da vodi računa o teniserima na trening kompleksu. U skladu s tim, on brine o bezbednosti svih svetskih tenisera, pa i našeg Novaka Đokovića.

- Sve je u najboljem mogućem redu. Teniseri su maksimalno bezbedni. Ostvarila mi se želja da vodim računa o njima, a posebno sam srećan što sam imao priliku da upoznam Đokovića. Totalno je prirodan, neposredan, opušten, prijatan - izjavio je Perić izveštaču Kurira i nastavio:

- Moje kolege i ja ovde vodimo računa o svim teniserima. Svi oni imaju mir i mogu totalno da se posvete mečevima. Niko ne može da ih uznemirava, niti da uradi nešto još gore - jasan je Marko Perić.

Kao što je rečeno, naš sagovornik već duže vreme živi u Parizu, a u Srbiju odlazi povremeno, kad mu obaveze dozvole.- Stalno idem u Požarevac, ove godine ću tamo provesti skoro dva meseca. Jedva čekam. Tamo mi je mnogo lepo, sa svojim narodom sam, prijateljima, rodbinom. Iako sam ovde već 13 godina, moje srce je u Srbiji. Svestan sam da je ovde bolje za život, ali koreni su koreni - zaključio je Perić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track