FEDERER JE BIO DERIŠTE KOJE JE LOMILO REKETE! Posle najveće SRAMOTE koju je doživeo u karijeri zakleo se da će se promeniti! KAKO JE DIVLJAK POSTAO GOSPODIN!
Foto: Profimedia

nEVEROVATNA PROMENA

FEDERER JE BIO DERIŠTE KOJE JE LOMILO REKETE! Posle najveće SRAMOTE koju je doživeo u karijeri zakleo se da će se promeniti! KAKO JE DIVLJAK POSTAO GOSPODIN!

Tenis -

Najbolji teniser svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, važi za sportistu koji najbolje kontroliše emocije na terenu... Međutim, nije uvek bilo tako...

Kada je je bio mlad teniser, u juniorskim danima, Federer je bio sušta suprotnost onoga što je sada. Bilo je jasno da poseduje neverovatan talenat, ali nije umeo da kontroliše svoje emocije na terenu. Imao je burne reakcije, divljao je na terenu, svađao se, lomio rekete...

To je potvrdio i nekadašnji direktor kompanije "Najki" Majk Nakadžima.

"Kada sam upoznao Rodžera u sezoni 1994/1995, samo što je završio juniorsku karijeru. Bio je veoma, veoma talentovan teniser, ali bi lomio rekete u sekundi. Nije bio Rodžer Federer kojeg svi znamo", rekao je Nakadžima.

foto: Profimedia

Majk nije mogao da veruje koliko se Federer kasnije promenio.

"Objasnio mi je da je postojao igrač po imenu Marat Safin, Rus koji je kasnije osvojio Australijan open, US open i bio igrač sa kojim se Rodžer takmičio u jednom od poslednjih juniorskih turnira. Bio je to meč dvojice najboljih na svetu i Federer je slavio u dva seta. Vratio se kući, pogledao snimke koji su pokazivali Rodžera i Marata – dvojicu 'loših momaka' tenisa. Vikali su, vrištali, lomili rekete i bacali stvari – to je bio vrhunac, nijedan dobar udarac nisu odigrali. Rekao mi je da je to trenutak u kojem je osećao najveću sramotu i zakleo se da se nikada tako neće ponašati. I nije", zaključio Nakadžima.

foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track