ČUVENI AMERIČKI NOVINAR UZDRMAO TENISKI SVET: Novak dolazi iz nepopularne zemlje! Ušao je u trku sa najboljima, kada su svi već odabrali stranu!
Foto: Reuters/AP/EPA

NOVAKA NE CENE

ČUVENI AMERIČKI NOVINAR UZDRMAO TENISKI SVET: Novak dolazi iz nepopularne zemlje! Ušao je u trku sa najboljima, kada su svi već odabrali stranu!

Tenis -

Novinar uglednog američkog lista "Sports Illustrated", Džon Verthajm, svoju popularnu kolumnu posvetio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Verthajm se bavio pitanjem da li je Đoković potcenjen šampion...

Pariski supertim danas (14.00) igra prvi takmičarski meč u sezoni, i to protiv Monaka u Superkupu koji se održava u Kini. Kvota na pobedu Najmara, Mbapea, Kavanija i ostalih zvezda je 1,72. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Monako.

Čitaoci šalju mejlove, a Verthajm im odgovara na iste i na osnovu toga piše kolumnu. Navijači širom Amerike su sada pisali o Novaku i mahom su se složili da je srpski teniser potcenjen u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Iako je 13 puta osvajao Gren slem i ima bolji međusobni skor od Švajcarca i Španca, Novaka ne cene onako kako zaslužuje. Sa tim se slaže i američki novinar Verthajm.

"Za mene je ovde glavni odgovor da se 'Republika Tenis' uvek više bavila Federerom ili Nadalom. I kada se Đoković pojavio rivalitet dva igrača postao je 'trivalitet', a navijači su odreagovali ovako – 'Odabrao sam stranu (Rodžer ili Rafa) i sada sam u vezi'", ističe Verthajm.

"Sigurno da njegova igra možda nije najprimamljivija. Ranije sam pisao i pitao sam se da li je razlog to što dolazi iz ne tako popularne države kao što su Švajcarska ili Španija... Ali ponavljam, mislim da je najbolji odgovor da kada je ušao u trku sa najboljima, da su mnogi već odabrali strane", dodaje Verthajm.

Američki novinar ističe da ljudi ne bi trebalo samo da poštuju Novaka, već treba da mu se dive zbog svega što je uradio!

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track