TENIS NAMUČIO ĐOKOVIĆA: Novaku trebalo tri sata da savlada Sandgrena za treće kolo US Opena! Srpski teniser u trećem setu doživeo neobjašnjiv pad u igri! (VIDEO)
Foto: EPA / Jason Szene

2. kolo

TENIS NAMUČIO ĐOKOVIĆA: Novaku trebalo tri sata da savlada Sandgrena za treće kolo US Opena! Srpski teniser u trećem setu doživeo neobjašnjiv pad u igri! (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je u drugom kolu US opena savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena sa 3:1, po setovima 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:2.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea koji je savladao Lasla Đerea.

Srpski teniser je već u prvom gemu u meču morao da spasava brejk lopte, i to dve vezane. Izborio se za to, a nakon izjednačenja 1:1 nanizao pet gemova i osvojio prvi set posle 32 minuta igre.

Đoković je drugi set, koji je trajao 43 minuta, praktično prelomio u sedmom gemu kada je napravio brejk za 4:3. Vezao je dva gema i poveo sa 2:0 u meču.

Činilo se da će Novak završiti ovaj meč u tri seta. Amerikanac nije odavao utisak da može bilo šta u meču. Međutim, sredinom ovog seta desio se neobičan preokret. Novak je u četvrtom gemu propustio dve brejk lopte, a onda dozvolio protivniku u narednom gemu da osvoji brejk bez izgubljenog poena. Bio je to neobjašnjiv pad u igri srpskog asa. Uspeo je Novak odmah da se vrati u set, ali ne i da osvoji gem pre taj-brejka. U taj-brejku je na terenu postojao samo jedan igrač, Sandgren je poveo sa 3:0, ubrzo i sa 6:1 i rešio ovaj deo igre u svoju korist.

Amerikanac je na krilima osvojenog seta započeo četvrti set odličnim servisom. Ipak, Đoković je video da je vrag odneo šalu, pa je vezao tri gema, uz jedan brejk. Nakratko je samo Amerikanac zaustavio Novakov nalet. Đoković je finiširao set sa tri vezana gema i ukupnim rezultatom 6:2 rešio meč u svoju korist.

TOK MEČA

4. SET

6:2 - Gotovo je! Novak Đoković je pobedio i plasirao se u treće kolo US Opena.

5:2 - Novi brejk za Đokovića.

4:2 - Novak je siguran na svom servisu.

3:2 - Sandgren zaustavlja nalet Đokovića.

3:1 - Novak je potvrdio brejk na dominantan način, osvojio je sve poene na svoj rođendan.

2:1 - Brejk Đokovića! Od početka gema je mirisalo na to da Novak može da oduzme servis Sandgrenu. Stigao je do dve vezane brejk lopte, a ono što tada nije uspeo jeste minut kasnije kada je dobio i treći šansu da napravi brejk.

1:1 - Đoković uz dosta problema osvaja svoj prvi servis u četvrtom setu.

0:1 - As servisom Sandgren dobija prvi gem u četvrtom setu.

3. SET

6:7 - Amerikanac je bio potpuno dominantan u taj-brejku. Poveo je sa 3:0, ubrzo stigao i do 6:1. Iskoristio je drugu set loptu i smanjio rezultat.

6:6 - Sandgren je odlično igrao na servis gemovima i uspeo je da izbori taj-brejk.

6:5 - Siguran je Đoković na svom servisu. Praktično, bez igre je stigao do gema.

5:5 - Sandgren je uspeo da spase jednu meč loptu, a zatim sjajnim servisima i da osvoji gem.

5:4 - Gem bez većih uzbuđenja.

4:4 - Bez izgubljenog poena Sandgren stiže do izjednačenja.

4:3 - Siguran je Đoković u ovom gemu.

3:3 - Kratko je trajala radost u boksu Sandgrena. Doduše, Amerikanac je napravio tri neviđene greške i olakšao posao Srbinu.

2:3 - Nešto se čudno desilo sa Novakom u ovom gemu. Izgubio je sve poene na svoj servis i to isključivo svojim greškama, čime je omogućio Sandgrenu prvi brejk u ovom meču.

2:2 - Đoković je imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio.

2:1 - Bez veće drame u trećem gemu trećeg seta.

1:1 - Sandgren je bio siguran na servisu.

1:0 - Novak je otvorio treći set servis gemom i poveo.

2. SET

6:3 - Posle 75 minuta igre Đoković ima dva seta prednosti. Novak je iskoristio četvrtu brejk i set loptu za kraj ovog dela igre.

5:3 - Neverovatan poslednji poen u gemu. Novak je stigao sjajan drop šot rivala, usledio je nadmudrivanje na mreži koje je pripalo srpskom asu.

4:3 - Brejk Đokovića u pravom trenutku. Novak je stekao dve vezane brejk lopte posle najdužeg poena u meču i 18 razmena udaraca, a zatim je neiznuđenom greškom Sandgrena stigao do brejka.

3:3 - Mogao je Đoković brže da završi ovaj gem, ali je napravio grešku u jednom poenu, što je produžilo gem. Ipak, na kraju sa dva dobra servisa stiže do izjednačenja.

2:3 - Pretio je Novak, ali nije uspeo da stigne do brejk šanse. Na kraju gema stradao je reket.

foto: Printskrin

2:2 - Trećim asom u meču Đoković je rešio ovaj gem u svoju korist.

1:2 - Bez greške je Sandgren odservirao u ovom gemu i sa nulom ga osvojio.

1:1 - Brzo izjednačenje u drugom setu.

0:1 - Dve vezane neiznuđene greške koštale su Novaka šanse da napravi eventualni brejk u prvom gemu drugog seta.

1. SET

6:1 - Nije baš tekao gem onako kako je Novak želeo, jer je propustio prve dve set lopte, ali po staroj narodnoj "treća sreća", priveo je set kraju posle 32 minuta igre.

5:1 - Novi brejk Đokovića. Srpski teniser kao da je ubacio u višu brzinu i gotovo bez greške osvaja novi gem.

4:1 - Nije dugo trebalo Novaku da potvrdi brejk. Bez greške je odigrao gem i pokazao da je sve sigurniji u ovom meču.

3:1 - Posle 21 minuta igre Đoković pravi prvi brejk u meču. Sandgren je otvorio gem as servisom, međutim nije nastavio u tom ritmu, što je olakšalo Srbinu da osvoji gem.

2:1 - Nešto nervozniji start Novaka. U prva tri gema je napravio čak osam neiznuđenih grešaka i dve duple servis greške. Ipak, osvaja svoje gemove i to je najbitnije.

1:1 - Mučio se i Sandgren u svom prvom servis gemu, ali je uspeo da ga osvoji. Nije dopustio Novaku brejk šansu, a upisao je prvi as servis.

1:0 - Đoković se prilično namučio u prvom gemu u meču. Loše je započeo servis gem i napravio tri greške, što je omogućilo rivalu da stekne dve vezane brejk lopte. Ipak, Novak je popravio servis i u nastavku iskoristio treću priliku za gem.

Meč će se igrati na temperaturi od 31 stepena, uz vlažnost vazduha 48 odsto.

foto: Printskrin

U Americi, pre svega Njujorku, vladaju izuzetno teški uslovi za igru i veoma visoke temperature, pa je igračima, po prvi put u istoriji, tokom mečeva omogućena pauza zbog vrućine.

Novak je meč prvog kola protiv Martona Fučoviča igrao u popodnevnom terminu, a meč je prekinut upravo zbog navedenog pravila o vrućini.

Novak i Tenis su pre nešto manje od dva meseca ukrstili koplja na Vimbldonu, kada je Đoković osvojio Grend slem. Srbin je tada izgubio samo šest gemova u pobedi 6:3, 6:1, 6:2.

To je bio njihov jedini međusobni duel do sada.

Kurir sport Foto: EPA / Jason Szene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track