NOVAK NIJE SVESTAN ŠTA GA JE SNAŠLO! Đoković: Ovo je nestvarnih pet meseci iza mene!
Foto: EPA

hit izjava

NOVAK NIJE SVESTAN ŠTA GA JE SNAŠLO! Đoković: Ovo je nestvarnih pet meseci iza mene!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đokovića napravio je nestvaran skok na ATP listi od čak 21. pozicije za nešto manje od pet meseci.

Novak se trenutno nalaz u odličnoj formi, a prva pozicija na ATP listi je samo plod tih rezultata i nestvarnog niza od 20 pobeda zaredom.

Pobedom nad Džumhurom i odustajanjem Španca Nadala od turnira u Parizu, Novak će od ponedeljka ponovo biti na vrhu ATP liste.

Sada ga u četvrtfinulu turnira u Francuskoj očekuje meč sa Hrvatom Čilićem sa kojim se sastajao već nekoliko puta ove godine.

"Naravno da sam veoma ponosan na taj uspeh. Da ste mi pre pet meseci to rekli (da ću biti broj 1)... Tada je to bilo malo verovatno s obzirom na moj renking i na to kako sam igrao, ali se i osećao na terenu", rekao je Đoković. Novak i Marin su se dva puta sastali u karijeri, a Srbin trenutno vodi sa 15-2. Međutim, Čilić možda ima čemu da se nada s obzirom da je u poslednja tri međusobna okršaja pružio fantastičan otpor. U Sinsinatiju ove godine je uzeo set, u Londonu je slavio, a 2016. upravo u Barsiju takođe je pobedio, i to sa 2:0. "On ima veoma dobar servis i jake udarce sa osnovne linije. Jednostavno, igra veoma moćan tenis. Teško je hvatati njegove 'rakete'. Njegovi prvi servisi su veoma, veoma brzi i imaju dosta rotacije u njima, a često ih i kombinuje", jasan je Novak.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja