SENZACIJA NA AUSTRALIJAN OPENU! FEDERER ISPAO U OSMINI FINALA! Mladi Cicipas jači od Švajcarca i BESRAMNE publike! (VIDEO)
Foto: EPA

kakav šok

SENZACIJA NA AUSTRALIJAN OPENU! FEDERER ISPAO U OSMINI FINALA! Mladi Cicipas jači od Švajcarca i BESRAMNE publike! (VIDEO)

Tenis -

Mladi grčki teniser Stefanos Cicipas napravio je najveću senzaciju na Australijan openu, pošto je u osmini finala savladao aktuelnog šampiona - Švajcarca Rodžera Federera (6:7, 7:6, 7:5, 7:6).

foto: EPA

Talentovani Grk je posle velikog preokreta stigao do najvećeg trijumfa u karijeri. Posle tri sata i 50 minuta igre uspeo je da savlada iskusnog Švajcarca i tako izbori plasman u četvrtfinale Australijan opena.

foto: EPA

U četvrtfinalu će igrati protiv Španca i protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je eliminsao Hrvata Marina Čilića.

Cicipas i Federer odigrali su spektakularan meč. Posle velike borbe u prvom setu Federer je došao do prednosti 1:0, pošto je uz pomoć besramne publike osvojio set posle taj-breka rezultatom 13:11. Naime, na set loptu Federera teniseri su ušli u ozbiljnu razmenu udaraca, a inicijativu je imao mladi grčki teniser. U jednom momentu Cicipas je poslao loptu na liniju, a neko od Rodžerovih navijača je glasno uzviknuo "aut". Sraman potez navijača poremetio je Cicipasa koji pravi grešku i tako prepušta set rivalu.

.

Borbeni Grk nije dozvolio da ga to poremeti. Nastavio je da igra sjajno i u drugom setu, koji je takođe rešen posle taj-breka. Cicipas se revanširao Federeru i stigao do izjednačenja.

U 12. gemu trećeg seta videli smo prvi brejk na meču. Federer je servirao za taj-brek, odigrao je nešto slabiji gem, što je grčki teniser iskoristio. Odmah je uzeo poen na prvu set loptu i došao do prednosti 2:1.

foto: EPA

Velika drama viđena je i u četvrtom setu, koji je takođe rešen posle taj-breka. Prava rezultatska klackalica viđena je u odlučujućem gemu. Pri rezultatu 5:5, Švajcarac je jednu lopticu poslao u aut, ali sudije se nisu oglasile. Cicipas je zatražio čelendž i ispostavilo se da je bio u pravu. Na meč loptu grčkog tenisera Rodžer je poslao loptu u mrežu na oduševljene navijača Stefanosa Cicipasa.

foto: EPA

Grčki teniser nakon najveće pobede u karijeri nije mogao da sakrije suze. Odmah je poručio da je trenutno "najsrećniji čovek na planeti".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track