ZNALI SMO DA IMAMO BOLJI DUBL OD HRVATSKE: Selektorka teniserki Srbije ponosna na ceo tim
Foto: TSS

Ječmenica Jevtić posle pobede u fed kupu

ZNALI SMO DA IMAMO BOLJI DUBL OD HRVATSKE: Selektorka teniserki Srbije ponosna na ceo tim

Tenis -

Selektorka ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je posle pobede nad Hrvatskom da je ponosna na svoj tim jer je pokazao karakter.

"Ponosna sam na ovaj tim. U startu smo znali da će nam ovo biti najteži meč u grupi. Olga Danilović je imala težak meč, preokrenula je rezultat i do samog kraja je bio veoma neizvestan meč, međutim, psihički je ostala stabilna i jaka, a imala je vrlo čvrstu i nezgodnu protivnicu, i na kraju donela pobedu", rekla je Ječmenica-Jevtić.

Fed kup selekcija Srbije završila je grupno takmičenje u engleskom Batu na prvom mestu, pošto je u Grupi B pobedila Gruziju, Tursku i Hrvatsku.

Selektorka je rekla da je Aleksandra Krunić protiv izvanredne igračice koja je trenutno u dobroj formi Done Vekić startovala odlično, povela je dosta lako prvi set, međutim Vekić je podigla nivo igre i sledeća dva seta odigrala na jako jako visokom nivou, tako da je bilo teško igrati protiv nje.

"U dublu, znali smo da imamo bolji dubl, ali kada se igra Fed kup i kad su odlučujući mečevi, to je i adrenalin i publika i tim i sve utiče. Jednostavno ništa ne može da bude siguran poen. Tako je i krenulo, poveli su 6:1, ali naše devojke su se što bi se reklo probudile i podigle svoj nivo igre na ono što one znaju i mogu, odigrale izvanredno dva seta i donele pobedu", rekla je Ječmenica Jevtić.

Selekcija Srbije obezbedila je plasman u baraž koji je na programu sutra i u kome će se igrati protiv boljeg iz duela Velike Britanije i Mađarske.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja