SRPKINJI MEČ LOPTA MALO: Mrak prekinuo duel, Krunićeva u petak nastavlja borbu za treće kolo
Foto: EPA

ROLAN GAROS

SRPKINJI MEČ LOPTA MALO: Mrak prekinuo duel, Krunićeva u petak nastavlja borbu za treće kolo

Tenis -

Aleksandra Krunić će morati da igra dva dana. Najbolja srpska teniserka propustila je meč loptu protiv 27. nositeljke Lesije Curenko, pa je meč drugog kola Rolan Garosa prekinut zbog mraka posle 6:6 u trećem setu.

Najbolja srpska teniserka je rano stekla prednost dva brejka, povela sa 4:1, ali je Curenko brzo vratila jedan izgubljeni servis. Kod rezultata 5:3, Srpkinja je imala set loptu, na servis rivalke, ali je nije iskoristila, pa je servirala za osvajanje prvog seta. Ni tada nije bila uspešna, dozvolila je protivnici brejk za 5:5. Prava bitka viđena je u 11. gemu, dve brejk lopte je Ukrajinka spasila, ali ne i ttreću, pa je Krunićeva imala novu šansu da set osvoji pre taj brejka. Ovog puta je bila znatno sigurnija i iskoristila drugu, ukupno treću, set loptu za vođstvo u meču.

U drugom setu bilo je malo brejk prilika, ali su one uglavnom iskorišćene. Krunićeva je oduzela servis Ukrajinki odmah na startu, ali je Curenko već u četvrtom gemu vratila izgubljeno, iskoristivši prvu brejk loptu. Sve do rezultata 6:5 za Curenko nije bilo brejk prilika, a onda je Ukrajinka došla do dve vezane. Prvu je srpska teniserka spasila, ali ne i drugu, pa je rezultat izjednačen na 1:1.

Odlučujući set obilovao je brejkovima. Nakon jednog od njih, Krunićeva je servirala za meč, ali je to učinila na takav način da nije osvojila nijedan poen. Kod rezultata 6:5, na svoj servis Krunićeva je imala meč loptu, ali nije je iskoristila. posle čega je meč prekinut zbog mraka kod rezultata 1:1 u setovima i 6:6 u trećem setu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track