KIŠA? SUPER! ODGOVARA MI! Novak Đoković pred meč sa Zverevim: Trudiću se da ga strateški izbacim iz komforne zone
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

ROLAN GAROS

KIŠA? SUPER! ODGOVARA MI! Novak Đoković pred meč sa Zverevim: Trudiću se da ga strateški izbacim iz komforne zone

Tenis -

Uprkos najavljenom lošem vremenu u Parizu, najbolji teniser sveta Novak Đoković optimistično očekuje četvrtfinalni duel Rolan Garosa protiv Aleksandra Zvereva.

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da bi mu eventualna kiša i sporiji uslovi odgovarali u duelu sa Aleksanderom Zverevom u četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Super. Čekamo je. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su malo teži uslovi, ako je oblačno kao u prošlom meču i pada kišica, biću zahvalan na tome jer će to usporiti njegov servis što ide meni u korist", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

aleksandar zverev
aleksandar zverevfoto: EPA/JAVIER LIZON

Utisak je da je Zverev uvek posebno inspirisan protiv Đokovića – do sada je 2-2 u međusobnim mečevima.

“Jako sam zadovoljan prikazanim igrama do sada. Imaću za protivnika Aleksandera Zvereva, jednog od najboljih tenisera na svetu, koji nije u najboljoj formi ove godine. Nije beležio značajne rezultate, ali to ne znači da će odigrati ispod nivoa koji ga je karakterisao poslednjih nekoliko godina. Očekujem najbolje od njega zato što je, iako je relativno mlad, dosta stabilan i iskusan igrač koji zna da igra ovako velike mečeve“, rekao je Đoković.

novak đoković
novak đokovićfoto: EPA

Na pitanje šta može da odluči taj meč, Novak je odgovorio: “Ima tu tehničkih i taktičkih detalja, u suštini ću se truditi da ga strateški izbacim iz komforne zone. Njemu je bekhend bolji udarac sa osnovne linije, ima izuzetno snažan servis, a poznato je kada mu ne ide da se povlači nazad i da igra daleko iza osnovne linije. Trudiću se da ubacim dosta varijacija u igru, sa različitim rotacijama, dužinom, da igram kratke lopte, da mu ne dozvoljavam da ima tempo igre sa moje strane. Ukoliko meč bude tesan, onda odlučuje psiha – ukoliko si u stanju da odigraš svoj najbolji udarac kad treba i da ne pogrešiš presudnu loptu“.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track