AROGANTNA IZJAVA NADALA UZDRMALA TENISKI SVET: Španac jasno stavio do znanja da je on bitniji od najbolje teniserke sveta, a onda je spomenuo i NOVAKA!
Foto: EPA/WILL OLIVER

podigla se velika prašina

AROGANTNA IZJAVA NADALA UZDRMALA TENISKI SVET: Španac jasno stavio do znanja da je on bitniji od najbolje teniserke sveta, a onda je spomenuo i NOVAKA!

Tenis -

Velika prašina se podigla na Vimbldonu zbog nekorektnih odluka organizatora o rasporedu mečeva.

Aktuelni šampion Vimbldona i najbolji teniser sveta Novak Đoković dva puta zaredom je igrao na terenu 1, a ne na centralnom.

Pored Novaka, organizatori ne poštuju ni najbolju teniserku sveta Ešli Barti. Ona je ka prva na planeti u ponedeljak igrala meč na terenu 2, dok je Nadal kao treći nosilac igrao na najprestižnijem terenu.

Kada su novinari pitali Španca da li je u redu da najbolja na svetu igra na terenu 2, usledio je prilično arogantan odgovor:

"I ja sam broj dva i imam 18 Gren slem titula. Moj odgovor nije ni da, ni ne. Organizator odlučuje gde će ko da igra. Vi stavljate Ešli Barti ispred mene. Po meni, obe odluke su dobre. U svetu tenisa, iskreno, mislim da ja značim malo više od Ešli Barti, čak iako je ona prva na svetu, osvojila je Rolan Garos i igra neverovatno dobro", istakao je Španac.

Zatim je prokomentarisao i činjenicu da Novak ne igra na centralnom terenu.

"Ne možemo svaki dan polemisati zbog toga što neko mora da odluči gde će ko igrati. Na dan kao što je ovaj svi igraju, pa ni Đoković nije na centralnom terenu, ja sam prvog dana igrao na terenu 1, na Rolan Garosu sam igrao na “Lenglenu” u drugom kolu. Ne može se polemisati o tome. Danas su tako odlučili, na centralu igraju druge dve devojke", rekao je Nadal.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track