ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ VAVRINKI: Novak zbog povrede ramena nije mogao da nastavi meč! Početkom trećeg seta pružio ruku Stenu! Sraman potez publike koja je izviždala srpskog tenisera! VIDEO
Foto: Printskrin

Tužan kraj

ĐOKOVIĆ PREDAO MEČ VAVRINKI: Novak zbog povrede ramena nije mogao da nastavi meč! Početkom trećeg seta pružio ruku Stenu! Sraman potez publike koja je izviždala srpskog tenisera! VIDEO

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković predao je Stenu Vavrinki meč osmine finala US Opena.

Đoković je početkom trećeg seta, pri rezultatu 6:4, 7:5, 2:1 za Švajcarca, morao da pruži ruku rivalu zbog velikih bolova u levom ramenu.

Srpski teniser je od početka poslednjeg Grend slema u sezoni imao problem sa levim ramenom i očigledno je bol bila jača od želje da odbrani titulu na Flešing Medouzu.

TOK MEČA

3. SET

1:2 - Đoković je predao meč! Napravio je duplu servis grešku i bilo je jasno da je bol u levom ramenu jači! Publika na Flešing Medouzu je napravila sraman potez pošto je izviždala Đokovića.

1:1 - Novak je odigrao jedan fantastičan poen u ovom gemu, ali nije mogao više od toga.

1:0 - Prvi gem u trećem setu pripada Novaku. Đoković je u pauzi između setova zatražio masažu levog ramena.

2. SET 5:7 - Gotov je i drugi set. Vavrinka vodi sa 2:0. 5:6 - Đoković je potpuno stao. Sten je preokrenuo rezultat. 5:5 - Švajcarac dobija gem s nulom. 5:4 - Đoković je prekinuo nalet Vavrinke. Doduše, Vavrinka je imao brejk priliku na 30:40, ali je Novak uspeo da odigra dva sjajna poena i ponovo povede. 4:4 - Švajcarac se potpuno vratio u drugi set. 4:3 - Vavrinka se vratio u drugi set. Đoković je napravio dve vezane duple servis greške za 0:30, a zatim je na prvoj brejk prilici Novak izbacio loptu u aut.

4:2 - Švajcarac dobija novi svoj servis. 4:1 - Vavrinka je pružio jak otpor u ovom gemu, međutim Novak dobija gem. 3:1 - Vavrinka stiže do prvog gema u ovom setu. 3:0 - Prvim asom u meču Đoković završava gem i potvrđuje brejk. 2:0 - Brejk Đokovića! Prvi put u meču srpski teniser oduzima servis rivalu. 1:0 - Đoković je ponovo krenuo set servisom i ponovo poveo. Dobio je gem s nulom.

1. SET 4:6 - Sten dobija prvi set. 4:5 - Đokovića definitivno ne služi prvi servis u prvom setu, ali uspeva da dobije i ovaj gem. 3:5 - Bez većih problema Sten dobija gem. 3:4 - Đoković je prekinuo nalet rivala, dobio je gem s nulom. 2:4 - Đoković je propustio dve vezane brejk lopte. Vavrinka se izvukao as servisima. 2:3 - Brejk Vavrinke. Švajcarac je osvojio prva tri poena u gemu, a već drugu pretvorio u gem.

2:2 - Srpski teniser je propustio prvu brejk loptu u meču. Sten je imao dve duple servis greške, a na kraju je asom završio gem. 2:1 - Đoković je na razliku dobio svoj servis. 1:1 - Samo jedan poen za Đokovića u gemu u kome je Vavrinka odlično servirao. 1:0 - Đoković je prvi servirao i poveo u meču. Upisao je prvu duplu servis grešku.

Đoković je do osmine finala stigao posle pobeda nad Karbaljesom Baenom, Londerom i Kudlom i to bez ijednog izgubljenog seta.

Vavrinka je duel sa Đokovićem zakazao posle interesantnog meča sa Paolom Lorencijem, kog je kao 24. teniser sveta (Italijan je 135.) savladao sa 6:4, 7:6(9), 7:6(4). Lorenci je imao jednu set loptu u taj-brejku druge deonice, ali je i taj segment igre švajcarski veteran uspeo da dobije, realizujući šestu svoju takvu priliku.

Đoković protiv Vavrinke vodi sa 19:5 u pobedama, ali je u poslednja četiri meča rezultat 2:2. Štaviše, Švajcarac je dobio njihov poslednji duel, i to u finalu US Opena 2016.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track