NOVAK JE KRALJ TOKIJA: Đoković demonstrirao silu na turniru u Japanu i DEMOLIRAO iskusnog Australijanca za 76. ATP trofej u karijeri! (VIDEO)
Foto: EPA

legenda!

NOVAK JE KRALJ TOKIJA: Đoković demonstrirao silu na turniru u Japanu i DEMOLIRAO iskusnog Australijanca za 76. ATP trofej u karijeri! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Tokiju.

Novak je do titule u prestonici Japana došao pobedom u finalu nad Australijancem Džonom Milmanom rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

Dosta lakše nego što se očekivalo Novak je došao do titule u prestonici Japana. Ranim brejkovima u oba seta Đoković je stekao prednost koju je čuvao iskusno do kraja seta.

Nije Nole pružio najbolju partiju, ali je kada je to bilo najpotrebmnije dodao gas i nije dozvolio niti jednu brejk šansu za Australijanca. Najviše zahvaljujući odličnom prvo servisu Srbin je došao do titule u prestonici Japana.

Ovo je Novaku prvi trofej još od Vuimbldona, a 76. ukupno u singl konkurenicji.

Turnir u Tokiju, iz serije 500, igrao se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.

TOK MEČA:

DRUGI SET:

6:2 - To je to! Australijanac nije imao niti jednu brekjk priliku. Meč je trajao samo 68 minuta.

5:2 - Milman osvaja gem, sada Novak servira za titulu!

5:1 - Na gem je Novak od titule. Đoković je u drugom setu izgubio samo tri poena. Igra Nole sjajno.

4:1 - Najbolji gem za Milmana, njegov prvi u drugom setu. Asutralijanac osvaja gem bez izgubljenog poena.

4:0 - Lak i siguran gem za Novaka. Sad deluje sve tako lako i titula je veoma blizu.

3:0 - BREJK! Đoković dolazi do novg brejka posle sjajnog gema u kojem je MIlman prvi put spaoa brejk loptu, ali ne i u narednom pokušaju. Nole je sve bliži titulu u Tokiju.

2:0 - Potvrdio je Novak brejk. Sjajnim poenom Đoković dolazi do gema na svoj servis i sada već ima ubedljivu prednost u ovom finalu.

1:0 - BREJK! Novak odmah na startu drugog seta pravi brejk i sada je samo potrebno da sačuva svoj servis i dođe do titule u Japanu.

PRVI SET:

6:3 - Novak dobija prvi set. Vodio je Đoković sa 30:0, opustio je ruku Milman i uspeo da izjednači, ali onda Nola dodaje gas i sa dva odlična servisa osvaja gem i set.

5:3 - Muči se Novak sa servisom Australijanca, ali za sada je bitno da Đoković čuva brejk viška sa starta meča. Sada Nole servira za vođstvo u setovima.

5:2 - Novak na gem od prvog seta u finalu. Đoković ne igra sa svojih 100 posto mogućnosti, ali sjajnim servisom održava prednost i čuva brejk viška.

4:2 - Lak gem za Milmana. Deluje da se Novak ne trudi previše na servis Australijanca, cilj mu je očigledno pre svega da sučuva svoj servis.

4:1 - Perfektan gem Novaka. Đoković je potvrdio brejk gemom bez izgubljenog poena.

3:1 - BREJK! Novak je iskoristio prvu pravu priliku na meču i napravio rani brejk u finalu! Sada Australijanac mora da juri rezultat.

2:1 - Perfektan i brz gem za Novaka. Đoković ponovo vodi najviše zahvaljujući odličnim prvim servisom.

1:1 - Australijanac je svojim najjačim oružjem, servisom, lako došao do prvog gema na muču. Đoković nije imao ni priliku da zapreti.

1:0 - Loše je Novak ušao u meč. Poveo je Milman sa ništa 30 na Đokovićev servis, ali se Nole odličnim prvim servisom izvukao i ovojio prvi gem na meču.

Novak je pobedio u podbacivanju novčića i birao je da prvi servira u ovom finalu.

Ovo je tek treći međusobni duel ova dva tenisera, a Novak je iz oba dosadašnja meča izašao kao pobednik, bez izgubljenog seta.

Đoković je do finala turnira u Tokiju stigao bez izgubljenog seta, a redom su "padali" - Popirin, Soeda, Pulj i Gofan.

Milman takođe ima sjajn turnir iza sebe. Do finala je izgubio samo jedan set i to u prvom kolu od Manarina. Kasnije je lako izašao na kraj sa Herisom, Danijelom i Opelkom.

- Džon je vrlo solidan igrač. On je borac, nikad ne odustaje i primorava vas da igrate najbolje što možete. Veoma sam zadovoljan kako igram ovde. Bilo je odlično i na terenu, i van njega. Nadam se da ću ovu nedelju krunisati trofejom - naglasio je Đoković pred ovo finale.

Meč Đokovića i Milmana na programu je od 8:30 po srednjeevropskom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track