ĐOKOVIĆ I NADAL VODE VELIKU BORBU ZA 1. MESTO: Evo kako Nole može da prestigne Rafu u Melburnu! Jedan detalj je bitan!
Foto: Profimedia

Drama na vrhu

ĐOKOVIĆ I NADAL VODE VELIKU BORBU ZA 1. MESTO: Evo kako Nole može da prestigne Rafu u Melburnu! Jedan detalj je bitan!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković ušao je u 2020. godinu sa druge pozicije, ali je već napravio pomak ka prvom mestu na kome se nalazi Rafael Nadal.

Španac trenutno ima 10.235 bodova, 515 više u odnosu na Srbina. Iza njih je daleko, daleko Rodžer Federer sa 6.590 bodova.

Teoretski, Đoković bi već u Melburnu na Australijan openu mogao da prestigne Nadala. Međutim, to ne zavisi samo od njega. Đoković brani titulu u Melburnu i svakako bi mu odbrana titule i potvrda 2.000 bodova iz prošle godine pomogla u tome. Uz to, Novak mora da se nada da Nadal neće ući u polufinale, jer bi Rafin plasman među četiri svakako značio da će ostati broj 1 na svetu.

U slučaju da ne osvoji titulu u Melburnu Đoković će morati da čeka novu šansu da prestigne Nadala.

Đokoviću na putu ka finalu stoje Miloš Raonić i bolji iz duela Rodžer Federer - Tenis Sandgren.

Sa druge strane, Nadal tek treba da obavi posao u 4. kolu, protiv Nika Kirjosa, a onda bi mu sledio okršaj sa Haelom Monfisom ili Dominikom Timom, a potom u polufinalu sa Danilom Medvedevim, Stenom Vavrinkom, Andrejom Rubljevim ili Aleksandrom Zverevim.

Đoković je do sada 275 nedelja proveo na prvom mestu na ATP listi, i zaostaje za Federerom i 35 nedelja. Nadal je ušao u 208. nedelju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track