KUVAR NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRIVA ZA KURIR: Nole jede vegan SARME i ĆEVAPE! Hamburger je zamenio vegburgerom (FOTO)
Foto: Instagram

Ekskluzivno

KUVAR NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRIVA ZA KURIR: Nole jede vegan SARME i ĆEVAPE! Hamburger je zamenio vegburgerom (FOTO)

Tenis -

Jelovnik bez mesa - Ljubica Komlenić, žena koja vodi računa o ishrani najboljeg tenisera sveta, u razgovoru za naš list priznala je da naš as ne jede ništa što je životinjskog porekla.

Mislili ste da Novak Đoković ne jede sarmu i ćevape. E pa jede! Istina, nije to čuvena sarma iz srpske kuhinje, niti su naši tradicionalni ćevapi, već - vegan sarma i vegan ćevapi.

O ovome, ali i mnogim drugim detaljima iz Noletova ishrane razgovarali smo s Ljubicom Komlenić, ženom koja vodi računa o ishrani našeg asa.

Bez glutena i šećera

- Mi sarađujemo na prijateljskoj osnovi i naš susret nije nimalo slučajan. Mislim da mogu dosta da mu pomognem, a primećujem da i on tako smatra. Radim mu totalnu ishranu, a pošto je on vegan, sve koristi bez glutena i šećera. Pored toga, ne jede ništa što je životinjskog porekla, a to podrazumeva da u njegovoj ishrani nema čak ni ribe, iako svi misle da on jede ribu - istakla je Ljubica Komlenić na početku razgovora.

Ali kako bez čuvenog roštilja sa skare - pitanje je svih pitanja.

- Novak ne poriče da voli miris naše tradicionalne hrane, ali ne jede je. On zapravo sve to jede, ali s korekcijama u sadržaju. Daću vam primer, Nole obožava veganske sarme sa kiselim kupusom sa naših prostora. Umesto običnih ćevapa, jede vegan ćevape. Isto tako, hamburger je zamenio vegburgerom.

foto: Nemanja Nikolić

Fizika i hemija u tanjiru

I posle svega mnoge zanima kako izgleda tanjir Novaka Đokovića.

- Kuhinja nije samo da se nešto napravi i stavi u tanjir. U tanjiru su matematika, fizika, hemija i medicina. Kad se sve to spoji u jedno, dobija se dobar rezultat - jasna je Ljubica.

A da Nole ima dobre rezultate, zna ceo svet. Dakle, i sa veganskom ishranom može se biti šampion.

- Može se biti šampion i sa takvom ishranom. Novak je najbolji primer, iako ne jede hranu životinjskog porekla. Bitna je tehnika pri spremanju obroka. Štaviše, preko veganske ishrane može se uneti mnogo više kvalitetnih sastojaka nego kad se ispeče jagnje na ražnju.

Zbog koronavirusa

Neće biti Indijan Velsa

Novaku odgovara otkazivanje turnira

Organizatori mastersa u Indijan Velsu otkazali su taj teniski turnir zbog velikog broja ljudi s potvrđenim koronavirusom u Kaliforniji. Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković zbog ovoga će morati da menja svoj plan priprema.

Otkazivanje ovog turnira uticaće i na ATP listu, pošto će mnogi teniseri izgubiti bodove koje neće moći da nadoknade. Barem ne u narednih nekoliko meseci, dok se ne pronađe novi termin za turnir u Indijan Velsu. Za sada se nezvanično pominje da bi turnir mogao da bude igran u septembru posle US opena, mada je teško pronaći termin u zgusnutom teniskom kalendaru.

Zato i ostaje otvoreno pitanje da li će ove godine Indijan Vels uopšte biti odigran. Na Đokovića će otkazivanje Indijan Velsa uticati povoljno kada je ATP lista u pitanju, jer ne gubi mnogo bodova od prošle sezone, svega 45, dok njegovi rivali gube znatno više.

Primera radi, Rafael Nadal će izgubiti 360 bodova i neće biti u prilici da ugrozi Novaka na liderskoj poziciji, već će se razlika između njih dvojice čak i uvećati.

A. R.

Prijateljstvo

Čast je sarađivati s Đokovićem

Ljubica Komlenić ima samo reči hvale o Novaku Đokoviću:

- Novak je divan. Naš odnos zasniva se na prijateljstvu, što puno znači kad sarađujete s nekim. I velika mi je čast što imam priliku da radim s takvim čovekom. U ovom poslu, kao i u svakom drugom, morate stalno da učite i da napredujete, a on je pravi primer.

Prvi susret

Upoznali smo se u Rimu

Žena koja je zadužena za Novakovu ishranu otkrila je i kako su se njih dvoje upoznali:

- Upoznali smo se pre tri i po godine na turniru u Rimu, gde sam bila odgovorna za celokupnu hranu svih učesnika. Tada smo pravili 66.000 obroka. Tamo sam se prvo upoznala sa porodicom Đoković, i to sasvim slučajno, jer je na pločici mantila pisalo moje srpsko ime i prezime. Pitali su me da li sam iz Srbije i od tada je počela naša saradnja.

foto: Nemanja Nikolić

Iskrena

Nisam vegan

Ljubica Komlenić, inače, nije vegan, ali izuzetno vodi računa šta sprema za jelo.

- Dosta vodim računa o ishrani. Ponavljam, bitna je tehnika. Svaka hrana treba da se sprema pod niskim temperaturama, bez korišćenja masnoće.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track