ĐOKOVIĆI IMAJU KORONU! Stigli rezultati testiranja: Novak i Jelena POZITIVNI na COVID-19!
Foto: AP/Darko Vojinović

KURIR SAZNAJE

ĐOKOVIĆI IMAJU KORONU! Stigli rezultati testiranja: Novak i Jelena POZITIVNI na COVID-19!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković pozitivni su na koronavirus, saznaje Kurir.

Nažalost, rezultati su pokazali da su srpski teniser i njegova supruga zaraženi virusom COVID-19, dok su deca negativna.

Novak i Jelena se osećaju dobro, nemaju simptome i očekuje ih samoizolacija od 14 dana.

Pošto je otkriveno da nekoliko učesnika Adria tour-a ima COVID-19, Đoković je iz predostrožnosti uradio test na ovaj virus i rezultati su pokazali da je pozitivan.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Jelenin i moj rezultat je pozitivan. Deca su negativna," potvrdio je Đoković.

Podsetimo, na inicijativu Novaka Đokovića protekla dva vikenda u Beogradu i Zadru je organizovan humanitarni turnir "Adria tour" na kom su učestvovale neke od najvećih teniskih zvezda u svetu. Bugarski teniser Grigor Dimitrov nastupao je na oba turnira, međutim, u Zadru se nakon meča sa Bornom Ćorićem povukao jer se nije osećao najbolje. U nedelju je na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19, pa je turnir istog momenta prekinut. Veliki broj učesnika odmah je otišao na testiranje u Zadru, dok je Novak odlučio da se vrati u Beograd i u prestonici Srbije uradi test na koronavirus.

foto: Profimedia

Od učesnika u Zadru do sada je utvrđeno da su pored Dimitrova zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki...

"Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima izregiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana” navodi se u saopštenju Novaka Đokovića.

POMOGAO SRBIJI U BORBI SA VIRUSOM

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena donirali su krajem marta Srbiji milion evra za kupovinu respiratora i potrebne opreme u borbi protiv virusa korona.

Prvi reket sveta je finansijski pomogao bolnicu u Bergamu, italijanskom gradu koji je najviše stradao od koronavirusa.

Troicki ima koronu, testirala se i Jelena

Srpski teniser Viktor Troicki, koji je takođe učestvovao na Adria tour-u u Beogradu, pozitivan je na korona virus.

Troicki se nedavno povukao sa turnira ''Šampionat Istočne Evrope'' uz obrazloženje kako je povređen, ali je pravi razlog Covid-19 i briga Troickog da ne ugrozi ostale takmičare.

Test na koronavirus uradila je i srpska teniserka Jelena Janković. Jankovićeva je učestvovala na ''Adrija turu'' u Beogradu, ali je preskočila drugi turnir u Zadru, gde je otkriveno da su Grigor Dimitrov i Borna Ćorić pozitivni.

Ipak, pošto je Dimitrov bio i u Beogradu, gde je igrala i Jelena, srpska teniserka se odlučila na test.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track