LINČUJU NOVAKA ZBOG DRAŽINE RAKIJE Besramni napadi na Đokovića iz regiona! HRVATI NAJGLASNIJI
Foto: Profimedia

ponovo na udaru kritika

LINČUJU NOVAKA ZBOG DRAŽINE RAKIJE Besramni napadi na Đokovića iz regiona! HRVATI NAJGLASNIJI

Tenis -

Fotografija Novaka Đokovića sa rakijom "Draža", koju je dobio na poklon, izazvala je burne reakcije u regionu.

U Hrvatskoj i Bosni su odmah zaboravili koliko je Srbin uradio za razvoj njihovog turizma i koliko lepih reči je rekao o ljudima iz njihovih zemalja. Brutalno su udarili po najboljem teniseru sveta!

Tako "Radiosarajevo.ba" prenosi reči Dragana Bursaća:

"Opet se javljaju naivni sa konstatacijom, nije ti ovo trebalo Nole. Ne bih da vam rušim sneška, ali se čini da mu je trebalo, inače bi najjednostavnije odbio da pozira sa četničkom radžom", napisao je na Tviteru Bursać.

Portal "Avaz" osuđuje Đokovića jer u rukama drži kutiju rakije na kojoj je "lik ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata".

Mediji u Hrvatskoj takođe se utrkuju ko će žešće kritikovati srpskog asa.

Ugledni portal "Index.hr" takođe ističe da se fotografisao sa flašom rakije koja nosi ime "četničkog zločinca".

"Mihailović, čiji su četnici počinili teške zločine nad Hrvatima i muslimanima u Drugom svjetskom ratu, a 1946. su ga komunističke vlasti zbog suradnje s okupatorima i ratnih zločina osudile i strijeljale, 2015. je presudom Višeg suda u Beogradu službeno rehabilitiran", piše "Indeks.hr".

hrvatski mediji
foto: Printskrin

"Jutarnji list" je bio još oštriji prema Srbinu.

"Na toj spornoj boci rakije je lik nekadašnjeg vođe srpskih četnika, Draže Mihailovića. Voli Novak s vremena na vreme malo "bocnuti", voli malo isprovocirati, voli da se podigne prašina. Ali, možda je ovoga puta malo preterao, s obzirom na to da veliki deo svetskih medija i navijača neće naklono gledati na ovakve stvari. Istina, Srbi su pre pet godina rehabilitovali ratnog zločinca Mihailovića, ali Novaku ovaj deo "imidža" baš i nije potreban. Rakiju mu je uručio vlasnik firme koja je proizvodi, a na njoj osim slike četničkog vođe stoji i natpis: 'proizvedena u čast i slavu ravnogorskim junacima'", piše Jutarnji.

hrvatski mediji
foto: Printskrin

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track