KRALJ NE DA TRON! NOVAK 9. PUT OSVAJA TROFEJ NA AUSTRALIJAN OPENU: Srbin počistio Medvedeva za 18. Grend slem u karijeri! (VIDEO)
Foto: Profimedia

FINALE AUSTRALIJAN OPENA

KRALJ NE DA TRON! NOVAK 9. PUT OSVAJA TROFEJ NA AUSTRALIJAN OPENU: Srbin počistio Medvedeva za 18. Grend slem u karijeri! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po 9. put u karijeri postao je šampion Australijan opena!

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je u velikom finalu popularnog Ozi opena ubedljivo savladao 25-godišnjeg Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2). Meč je trajao jedan sat i 53 minuta.

Drugi put u karijeri Novak je osvojio tri titule u nizu na Australijan openu. Naravno, to nikome nije pošlo za rukom.

Novak je tako stigao do 18. Grend slema u karijeri i sada na samo dva koraka od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su po 20 puta slavili na najprestižnijim turnirima.

Novak Đoković
foto: Printskrin

Prvi teniser sveta je dobro počeo meč, igrao je ubedljivo i brzo i poveo je sa 3:0, ali je Medvedev posle toga uspeo da izjednači na 3:3. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do 12. kada je Đoković napravio novi brejk i osvojio prvi set.

Medvedev je već u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski igrač posle toga osvojio četiri uzastopna gema i poveo sa 4:1. On je igrao sigurno, napravio je brejk i u osmom gemu i stekao dva seta prednosti.

Đoković je bio ubedljiv u nastavku, koristio je veliku nervozu i lošije servise Medvedeva i poveo sa 3:0. Ruski teniser je posle toga uspeo da osvoji gem na svoj servis i smanjio na 1:3. Posle toga su obojica osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u poslednjem osmom gemu napravio novi brejk i osvojio treći uzastopni trofej u Melburnu, ukupno deveti.

Novak Đoković
foto: Profimedia

TOK MEČA:

Treći set:

6:2 - NOVAK JE ŠAMPION AUSTRALIJAN OPENA! Najbolji teniser sveta demonstrirao je silu u velikom finalu Ozi opena. U poslednjem gemu ponovo je oduzeo servis Medvedevu na spektakularan način!

5:2 - Novak na korak od 18. Grend slem titule! Samo jedan gem mu nedostaje! Medvedev je bio sjajan u ovom gemu, ali Novak je u finišu odigrao nekoliko fantastičnih poena! Sjajnim potezima podigao je publiku na noge!

4:2 - Smanjuje zaostatak Medvedev!

4:1 - Gem za Novaka! Srbin rutinski čuva rano stečenu prednost u trećem setu. Dva gema dele Đokovića od nove titule na Australijan openu.

3:1 - Medvedev prekida seriju srpskog tenisera. Konačno osvaja svoj servis gem i uspeva da smanji zaostatak.

3:0 - Rutinski gem za potvrdu brejka! Novak vodi u trećem setu.

2:0 - BREJK! Srpski teniser nastavlja da gazi rivala! Došao je do brejk šanse i strašnim riternom oduzeo servis Medvedevu. Rus ne zna šta ga je snašlo!

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:0 - Uz dosta muke Novak dolazi do prednosti u trećem setu. Imao je Rus priliku da napravi brejk, ali sjajni srpski teniser je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i osvoji uvodni gem u setu.

Drugi set:

6:2 - NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Srbin je na korak od 9. titule na Australijan openu! Ponovo je Nole brejkom završio set. Izvršio je pritisak na servis Medvedeva, iznudio greške i na ubedljiv način stigao do velike prednosti u finalu. Medvedev nikada nije dobio meč koji je gubio sa 2:0!

5:2 - Novak na korak od osvajanja drugog seta! Srbin sigurno čuva servis. Medvedev je toliko besan, da je na kraju gema polomio reket.

4:2 - Medvedev prekida nalet Đokovića. Rutinski osvaja svoj servis gem i smanjuje zaostatak u drugom setu.

4:1 - Nastavlja se serija Srbina! Novak je potvrdio brejk! Četiri gema u nizu osvojio je najbolji teniser sveta.

3:1 - BREJK! Nole je u žestokom naletu! Drugi put u ovom gemu oduzima servis Medvedevu, vezao je tri gema!

Đoković - Medvedev
foto: Profimedia

2:1 - Novi gem za Đokovića. Najbolji teniser sveta je rutinski potvrdio brejk i sada dolazi do prednosti u prvom setu.

1:1 - BREJK! Novak uzvraća udarac! Sjajan gem srpskog tenisera! Novak stiže do brejk šanse i odmah koristi ukazanu priliku za izjednačenje.

0:1 - BREJK! Loš start Novaka! Medvedev uspeva da oduzme servis srpskom teniseru.

Prvi set:

7:5 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Đoković u ključnom momentu pravi BREJK i dolazi do prednosti u velikom finalu Australijan opena. Po ko zna koji put je pokazao da je najbolji kada je to najpotrebnije. Nekoliko spektakularnih poena odigrao je srpski as u ovom gemu, Medvedeva nije spasao ni silovit servis. Nole zasluženo vodi!

6:5 - Ekspresno Novak ponovo stiže do prednosti! Fantastičan gem odigrao je srpski teniser, bez izgubljenog poena dolazi do 6:5. Medvedev će servirati za taj-brejk i ostanak u setu.

5:5 - Novo izjednačenje! Medvedev nije popustio pod pritiskom, Bez izgubljenog poena osvaja servis gem. Drama se nastavlja.

5:4 - Odličan servis gem Novaka! Medvedev će u narednom gemu servirati sa ostanak u setu!

Đoković - Medvedev
foto: Profimedia

4:4 - Siguran gem Medvedeva. Sjajno servira ruski teniser u ovim momentima. Novak ne dolazi u priliku da napravi brejk.

4:3 - Novak prekida nalet ruskog tenisera! Đoković rutinski osvaja svoj servis gem i ponovo stiže do prednosti! Čeka nas uzbudljiva završnica prvog seta.

3:3 - Izjednačenje. Medvedev bez izgubljenog poena uspeva da potvrdi brejk. 25-godišnji Rus osvaja tri vezana gema.

3:2 - BREJK! Medvedev uz dosta sreće uspeva da oduzme servis Đokoviću. Nekoliko grešaka napravio je Novak u ovom gemu, što je ruski teniser iskoristio i u narednom gemu će servirati za izjednačenje.

3:1 - Medvedev prekida nalet Đokovića. Ruski teniser zahvaljujući izuzetno snažnom servisu uspeva da osvoji svoj prvi gem u velikom finalu.

3:0 - Novak gazi Medvedeva u uvodnim gemovima prvog seta! Bez izgubljenog poena je srpski as osvojio svoj servs gem i tako na najbolji mogući način potvrdio brejk.

2:0 - BREJK! Kakav start Đokovića! Srpski as je izvršio pritisak na Rusa odmah na startu meča, Medvedev je grešio, Novak stigao do dve vezane brejk lopte i iskoristio drugu šansu za prednost 2:0

1:0 - Odličan start Srbina! As odmah na startu, pa dva sigurna poena za 40:0. Jedna Novakova lopta završila je u mreži u nastavku gema, ali već u narednom poenu Novak je iznudio grešku Medvedeva i osvojio prvi gem na meču.

POČINJE FINALE! Novak prvi servira!

Nole merka trofej...

Danil Medvedev, Novak Đoković
foto: Profimedia

09:37 - Igrači izlaze na teren! Spektakl uskoro počinje! Novak će imati sjajnu pordšku srpskih navijača.

Novak Đoković
foto: Printskrin

9.30 - Zagrevanje je u toku! Novak uskoro izlazi na teren!

Novak Đoković
foto: Printskrin

Kralj Melburna ima za protivnika tenisera koji u poslednjih 12 mečeva nije doživeo poraz od igrača iz Top 10.

Osam godina mlađi Rus (25) ima neverovatnih 20 pobeda u nizu, a ovu neverovatnu seriju započeo je krajem prošlog oktobra. Vreme je da bude prekinuta!

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je apsolutni rekorder Australijan opena sa osam osvojenih titula i nema nameru da prepusti tron. Trijumfom u Melburnu došao bi do 18. Grend slema u karijeri i tako stigao na "dva koraka" od večitih rivala - Federera i Nadala, koji imaju po 20 titula na najprestižnijim turnirima.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Na putu do trećeg vezanog finala Ozi opena Novak je savladao Šardija, Tijafoa, Frica, Raonića, Zvereva i kvalifikanta Karaceva.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Najteži ispit, potpuno neočekivano, Đoković je imao protiv Amerikanca Tejlora Frica. Novak je na tom meču doživeo povredu trbušnog mišića i u jednom momentu ni sam nije bio siguran da li će biti u stanju da nastavi odbranu trofeja. Uz pomoć svog sjajnog tima uspeo je da ublaži bol i nastavi takmičenje. Dizao je formu iz meča u meč, bio je sve sigurniji, dominantniji i u polufinalu je pokazao zašto je najbolji na planeti. Sjajnog Kacareva je pomeo sa terena i tako poslao jasnu poruku Medvedevu pred finalni okršaj.

Naravno, Novak respektuje današnjeg protivnika.

"Bez obzira na moj australijski rekord, mislim da me očekuje izuzetno zahtevan i težak duel. Medvedev je sjajan teniser, u fantastičnoj seriji pobeda i, možda, u boljoj formi od svih nas. Još od završnice prošle sezone. Nemam dilemu da će uraditi sve što zna i ume da bi uzeo prvi grend slem u karijeri", oprezan je srpski as.

Medvedev je na putu do finala bio bolji od Pospišila, Cabaljes Baena, Krajinovića, Mekdonalda, Rubljova i Stefanosa Cicipasa.

Danil Medvedev
foto: EPA Justin Lane

Sjajni ruski teniser poručio je da u finalni meč ulazi potpuno rasterećen, jer je sa druge strane mreže najbolji teniser sveta i osmostruki šampion Australijan opena.

"Dopada mi se što ja uopšte neću imati pritisak, jer je Novak ovde pobeđivao osam puta. Tako da će sav pritisak biti na njemu, jer mu je želja da se približi Rodžeru i Rafi po broju grend slemova. Nadam se da ću prikazati svoj najbolji tenis. Kao što ste videli, mogu da pobedim i ta velika imena ako igram dobro. To je važna stvar", rekao je Medvedev.

Ovo će biti njihov osmi međusobni duel, a Novak u pobedama vodi sa 4:3. Na Australijan openu su igrali pre dve godine i slavio je srpski teniser. Poslednji međusobni duel imali su na Završnom mastersu u Londonu krajem prošle sezone i Medvedev je bio bolji na tom meču.

Nema sumnje da nas očekuje jedan zanimljiv i neizvestan duel! Ostanite uz Kurir sport i uživo pratite tok meča Đoković - Medvedev.

Srećno, Nole!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track