IZNENAĐENJE ZA IZNENAĐENJEM U DUBAIJU: Prve nositeljke eliminisane sa turnira u seriji brojnih neočekivanih rezultata!
Foto: AP

spektakularno

IZNENAĐENJE ZA IZNENAĐENJEM U DUBAIJU: Prve nositeljke eliminisane sa turnira u seriji brojnih neočekivanih rezultata!

Tenis -

Nova serija šok-rezultata na jednom od najjačih WTA turnira u sezoni počela je jućerašnjom eliminacijom dvostruke šampionke i prve nositeljke turnira – Elene Svitoline od strane veteranke Svetlane Kuznjecove u 3 seta. Bolni izlazak sa turnira doživela je još jedna favoritkinja – 4. nositeljka Petra Kvitova – koja očito nije zalečila povrede iz Dohe, moravši da preda meč Švajcarkinji Tajhman posle 4-1 u prvom setu.

Ponekad previše strastvena Tunižanka Žaber, omiljena među publikom u svakom svom nastupu na Bliskom istoku, nastavila je sa iznenađenjima – pobedivši 14. nositeljku Ribakinu takođe u 3 seta – ali je njen dalji hod kroz žreb okončan brojnim greškama u ubedljivoj pobedi spomenute i mnogo svežije Tajhmanove 6:3 6:3.

Elena Svitolina
foto: AP

Da se bivšoj šampionki Belindi Benčič i drugoj nositeljki turnira Čehinji Karolini Pliškovoj ne piše dobro u nastavku turnira u Dubaiju mogli smo da vidimo kroz njihove teško izvojevane pobede juće protiv Kudermetove, odnosno Sevastove, u mečevima od 3 seta koji su trajali skoro po 3 sata. Evidentno umorne, Belinda i Karolina danas su naletele na odmornije i više željne pobede Kudermetovu (i6:1 2:6 7:5 za igračicu sa specijalnom pozivnicom) i već nagoveštene kreatorke novih iznenađenja u svetu tenisa Pegulu, koja je „isprašila“ svoju slavnu rivalku sa 6:0 6:2 sa centralnog terena Ejviejšn Centra – drugi put u 2 nedelje (Doha, 6:3 6:1).

Neke od retkih favoritkinja koje su do sada opravdale svoj oreol bile su 3. nositeljka Arina Sabalenka – pobedivši juče nekadašnju finalistkinju turnira Korne sa 6:2 6:4 a danas Anet Kontavejt 6:2 6:3, a uz nju 10. nositeljka Eliz Mertens – pobedom 6:4 6:2 nad do tada solidnom Karolinom Garsijom.

Hit dana je svakako bio meč dve igračice i osvajačice Rolan Garosa koje se u 2021. nalaze u sjajnoj formi – Poljakinje Švjontek i Španjolke Muguruze – koje su svoje mesto u daljem žrebu izborile ubedljivim pobedama protiv Doi, odnosno Anisimove – dozvolivši im ukupno 6 gemova u tim mečevima. Upravo zbog te činjenice, kao i do sada prikazanog nivoa igre u Dubaiju, za pratioce ženskog tenisa je šokantno izgledao rezultat 1. seta – koji je Muguruza dobila bez izgubljenog gema 6:0, a zatim iskusno i uz punu koncentraciju sprečila odlazak meča u neizvesni treći set – osvojivši drugi sa 6:4. „Koristila sam svoje šanse, i veoma sam zadovoljna svojim riternom danas. Bilo je izazovno ne dozvoliti da Iga osvoji drugi set, ali mi je drago da sam uspela da sprovedem svoj plan igre do kraja i pored njenog naleta da se vrati u meć,“ istakla je Garbinje.

Garbinje Mugurusa
foto: AP

Jedna od najvećih nada svetskog tenisa, afroamerikanka Koko Gof – juče je iznenadila 12. nositeljku Vondrušovu, a danas nastavila put ka toliko željenoj proslavi svog rođendana uz trojfej u Dubaiju pobedom protiv kvalifikantkinje Tereze Martincove 6:4 6:2.

U mečevima četvrtfinala videćemo susret talentovanih Krejčikove i Potapove – odnosno Gof I Tajhmanove, stabilne Mertens i do sada impresivno efikasne Pegule – i konačno - treće nositeljke Sabalenke i devete Muguruze, gde će poslednji meč predstavljati još jedno finale pre finala za sve teniske sladokusce u Dubaiju.

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja