ĐOKOVIĆ USPEO DA SPOJI NESPOJIVO: Meditiram i molim se svakodnevno, sramotim se nekih svojih poteza i ponašanja
Foto: Profimedia

broj jedan

ĐOKOVIĆ USPEO DA SPOJI NESPOJIVO: Meditiram i molim se svakodnevno, sramotim se nekih svojih poteza i ponašanja

Tenis -

Najbolji teniser na svetu govorio i o nekim drugim stvarima van sporta

Novak Đoković poznat je kao ličnost koja se svojim stavovima izdvaja od ostalih sportista. Uvek je isticao da svako treba da ima pravo na svoje mišljenje. Svetsku javnost iznenađivao je posetama čudnim mestima na planeti, imao je razne spiritualne učitelje, a u trenucima kada mu je bilo teško spas je tražio u pravoslavnoj veri.

U razgovoru za italijansku "La Stampu" govorio je o svom odnosu sa prirodom, a čini se da je uspeo i da spoji nespojivo.

- Meditiram i molim se svakodnevno, jer mi to pomaže da budem u kontaktu sa dušom i kosmičkom energijom. Verujem u pozitivne emocije, trudim se da kod svih vodim dobre stvari. Nisam savršen, još kako. Postoji strana mog karaktera i ponašanja koja mi se ne sviđa, koje se sramotim. Služe da me podsete da je preda mnom dosta posla. Povezanost sa prirodom i spiritualnost mi pomaže da bolje razumem ko sam. Taj proces se nikad ne završava - istakao je Novak Đoković.

Govorio je i o vlastitim pogledima na svet, koji nisu u skladu sa svetskim mejnstrimom.

- Ne možemo da razdvojimo osobu sa terena od one van njega. Uvideo sam da ono što radim, o čemu razmišljam i te kako utiče na moju igru i sreću. Zato se trudim da mi um bude otvoren. Na sebe, ali i sve ljude na planeti gledam u duševnom smislu. Tek onda sledi ono telesno. Ako 100 ljudi pitate šta im je njavažnije u životu, 99 će vam reći da su to zdravlje, sreća i radost, spospobnost da ih prenesete na druge. Verujem da smo večni kroz postojanje naše duše, a ne tela - zaključio je Đoković.

Kurir sport/www.lastampa.it

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track