ŠOKIRAO SVE: Da li je Federer povlačenjem sa Rolan Garosa IZDAO NOLETA?
Foto: AP

ODUSTAO

ŠOKIRAO SVE: Da li je Federer povlačenjem sa Rolan Garosa IZDAO NOLETA?

Tenis -

Sve vatrene navijače teniskog turnira Rolan Garos šokirala je vest da se Rodžer Federer povlači, nakon što je pobedio nemačkog igrača Dominika Kepfera sa 7:6 6:7 7:6 7:5 , a povodom ovog iznenadnog obrta za emisiju "Redakcija" oglasio se i stručni teniski komentator Vuk Brajović.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

- I jesam i nisam iznenađen. Federer je prošle godine imao dve operacije i to je treća operacija u tom delu tela, podsetiću vas da je 2016. operisao desno koleno, a sada je imao dve operacije u veoma kratkom vremenskom razdoblju na levom. Njegov povratak se odlakao više puta, on se pojavio u Dohi gde je dobio prvi meč protiv Evansa, ali je zato izgubio protiv Bazila Švilija, u Ženevi je izgubio od Anduhara. Ono što je Federerovih poklonicima davalo neku nadu i entuzijazam povodom povratka je to što je u tim mečevima on dobijao setove, imao aktivan rezultat uglavnom se dobro kretao, ali je pravio dosta grešaka. To je često slučaj kada igrači nemaju mnogo mečeva u tom periodu, tako da je Rolan Garos bio jedna velika enigma u pogledu toga šta Federer može i ispostavilo se i šta on hoće - rekao je Brajović i dodao da je i iscrpljenost doprinela ovoj odluci tima Rodžera Federera.

Vuk Brajović
foto: Kurir Televizija

- On je pobedio u tri meča i to poslednji meč protiv Kepfera je bio veoma fizički naporan i ne samo to, on je imao jednu notu mentalnog pritiska, s obzirom na to da se meč igrao od devet uveče i trajao preko tri sata i njegov tim je već tada bio opredeljem za to da Federer ne nastavi svoju kampanju na Rolan Garosu, jer ako želi da ostane u analima tenisa, zabeležen kao rekorder po broju Grend Slemova, njemu je najveća šansa da to ostvari upravo na Vimbldonu i zato će i pripreme za turnir u Haleu koji pocinje 14. juna, a zatim i za Vimbldon koji pocinje 28. biti od najveće važnosti za njegov tim - rekao je Brajović i prokomentarisao navode da je Federer ovim potezom izdao Novaka Đokovića i drugim kolegama.

01:45

Vuk Brajović o Federeru

- Ne. Puno se piše o tenisu i to je sport koji izaziva burne emocije i strast, ali apsolutno ne mislim da je Federer bilo koga izneverio. On, Nadal, Đoković i evo da spomenem Mareja kao člana velike četvorke, koja je tenis učinila neponovljivim u poslednjih 10 godina i uvela ga u tu zlatnu eru. Oni imaju veoma korektne profesionalne odnose i ako Federer nešto želi da kaže Đokoviću, on ćemu to i reći - rekao je on.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:17

NOVAK ĐOKOVIĆ: Postoji žal zbog US Opena i Rolan Garosa, ali ipak igram tenis ŽIVOTA! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja