PROBUDIO SE ATP: Dok se Novak borio za PRAVDU nigde ih nije bilo, sad se oglasili sa "MALIM" zakašnjenjem!
Foto: EPA Alessandro Di Marco

setili se

PROBUDIO SE ATP: Dok se Novak borio za PRAVDU nigde ih nije bilo, sad se oglasili sa "MALIM" zakašnjenjem!

Tenis -

Novak Đoković je još prošle srede stigao u Australiju kad su krenule sve njegove nevolje i drama koja još uvek nije skroz okončana

Zanimljivom je da se za svo to vreme zvanično telo u muškom tenisu ATP nije osetilo pozvanim da komentariše dešavanja.

Sve do sada i prilično haldnog saopštenja.

Prenosimo ga u celosti

"ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka kovida-19 i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila.

Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tenis Australijom da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se uzbudljivim teniskim nedeljama koje su pred nama.

U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena", navodi se u saopštenju ATP-a.", piše u saopštenju.

Novak Đoković
foto: Pritnscreen

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu.Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track