Radvanska zaustavila Jelenu Janković

US open

Radvanska zaustavila Jelenu Janković

Tenis -
Poljakinja će u osmini finala igrati protiv Roberte Vinči.

Srpska teniserka Jelena Janković, završila je učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike, pošto ju je u trećem kolu US opena porazila Poljakinja Agnješka Radvanska 3:6, 5:7.Jelena je hrabro započela meč, ali kako to obično biva, slab servis je koštao gema posle kojeg je Radvanska povela sa 3:1. Ipak, već u sledećem gemu Jankovićeva je vezala tri brejk lopte i kaznila slab drugi servis Poljakinje - 2:3.

Revija brejkova nastavljena je i u sledećem gemu u korist Radvanske, a ni Jelena nije želela da prekine taj trend jer je ponovo stigla do 40:30 na servis protivnice. Loptica je u sledećem poenu "liznula" liniju za milimetar i sprečila novi brejk Jankovićeve, koja je propustila ukupno tri brejk lopte pre nego što je Radvanska potvrdila vođstvo od 5:2.

Srpska teniserka je opstala u setu u sledećem gemu, a onda je ponovo puno sreće imala Radvanska koja je pokazala vrhunsku defanzivu da se odbrani od Jelenine agresije - 6:3.

Nije odstupila srpska teniserka od agresivne igre i taj pristup joj se isplatio na početku drugog seta u kojem je stekla vođstvo od 2:0, međutim, u Jeleninim mečevima prednost brejka nema značaj kao inače, pa je Radvanska ubrzo izjednačila na 2:2. Rivalke nikako nisu mogle da pronađu servis, pa su viđena po još dva brejka na obe strane, nakon kojih su obe teniserke iznenađujuće osvojile servis gemove sa nulom - 5:5.

U pogrešnom trenutku je Jelena popustila, dopustila Radvanskoj da napravi brejk pred tajbrejk i povede sa 6:5, a zatim i potvrdi konačnu pobedu rezultatom 7:5. Poljakinja će u osmini finala igrati protiv Roberte Vinči.

Druga srpska teniserka Ana Ivanović od jedan čas iza ponoći igra sa Amerikankom Sloun Stivens. To će biti tek drugi njihov međusobni susret, a prvi put su igrale na istom ovom turniru i u istoj fazi takmičenja pre 12 meseci. Ivanovićeva je tada trijumfovala sa 6:3, 6:4, ali je 19-godišnja Stivens bila na 106. mestu svetske rang liste, a sada je 44.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track