ĐOKOVIĆEV OTAC JE IMAO ZAHTEV ZA MENE, NE KAJEM SE ŠTO SAM GA PUSTIO! Ovako je pričao o Novaku, sada ga želi teniska senzacija
Foto: Profimedia, Starsport©

čuveni trener

ĐOKOVIĆEV OTAC JE IMAO ZAHTEV ZA MENE, NE KAJEM SE ŠTO SAM GA PUSTIO! Ovako je pričao o Novaku, sada ga želi teniska senzacija

Tenis -

Pojavila se 2021. kao tinejdž senzacija kada je sa 18 godina kao 150. teniserka sveta postala prva kvalifikantkinja koja je osvojila US open.

Ema Radukanu je trenutno na 11. poziciji WTA liste, a trenutno prolazi kroz fazu stagnacije nakon što je imala godinu za pamćenje. Britanka je

Ove godine je na 11 mečeva zabeležila šest poraza, a nedavno je prekinula saradnju sa trenerom Torbenom Belcom.

Uveliko mlada Britanka traži novog trenera, a spekuliše se da bi to mogao da bude čuveni Rikardo Pjati koji je, između ostalog, trenirao Novaka Đokovića na početku njegove karijere.

Prema pisanju medija sa ostrva, Radukanu se pripremala za sezonu na šljaci na akademiji Pjatija i dopao joj se način rada, pa je sada zainteresovana da stalno radi pod smotrom teniske legende.

Pjati je, inače, u jednom intervjuu krajem 2021. godine, govorio o radu s Novakom.

- Na proleće 2005. godine sam želeo da dovedem nekoga mladog u svoj tim, prijatelj mi je rekao za tog klinca, bio je 250. na svetu. Gledao sam ga samo jednom, kada ga je u Australiji razbio Marat Safin (6:0, 6:2, 6:1). Dok smo radili zajedno, uvek sam znao da će biti prvi na svetu i da će biti dobar kao Rodžer Federer i Rafael Nadal. Imao je odlučnost i želju da postane najbolji i radio je veoma naporno za to - rekao je Pjati i nastavio:

- Godinu i po dana smo bili zajedno i onda se rastali. Ne kajem se, Njegov otac je zahtevao od mene da se samo njemu predam, ali nisam mogao da "delim" moju decu. Takođe je bio i problem jer sam u isto vreme trenirao Ivana Ljubičića, Hrvata bosanskog porekla, a Novak je Srbin. Rat na Balkanu je bio svež. Bila je dobra odluka da ga pustim - poručio je Pjati, a preneo "tennisworldusa".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track