ANDREA LEKIĆ U FERENCVAROŠU: Nekada najbolja rukometašica sveta na leto ide iz Ljubljane
Foto: Privatna Arhiva

RUKOMET

ANDREA LEKIĆ U FERENCVAROŠU: Nekada najbolja rukometašica sveta na leto ide iz Ljubljane

Ostali sportovi -

Treći strelac Lige šampiona svih vremena i jedna od najboljih srpskih rukometašica u ovom veku, Andrea Lekić, u julu napušta Ljubljanu i seli se u Budimpeštu gde će obući dres mađarskog Ferencvaroša.

"Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova, sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja - želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom. Igrala sam protiv Ferencvaroša mnogo puta, skoro uvek pred punom halom i u fantastičnom raspoloženju, i mogu iskreno da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da igram u takvom okruženju", rekla je Andrea Lekić povodom transfera iz ljubljanskog Krima u novi klub.

Andrea Lekić
foto: Dado Đilas

Generalni direktor novog kluba, Görög Zsolt jako je zadovoljan angažovanjem Srpkinje koja je dres reprezentacije oblačila preko 100 puta:

"Andrea Lekić je nezaobilazna figura u međunarodnom rukometu. Pokazuje i pokazala je svoju klasu poslednjih godina, i nažalost po nas ove sezone i u osmini finala Lige šampiona kada je njen sadašnji klub Krim izbacio Ferencvaroš iz daljeg takmičenja.

Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega."

Ženski rukometni klub Ferencvaroš je deo najpopularnijeg sportskog društva u Mađarskoj sa bazom od preko milion navijača u 16 sportskih sekcija gde su rukometašice jedne od najuspešnijih kolektiva sa 26 domaćih trofeja i četiri međunarodna.

Andrea je već igrala u Mađarskoj, tačnije u Đeru u periodu 2011-2013 kada je u dresu najvećeg rivala budućeg kluba, osvojila četiri nacionalna trofeja i najvredniji u klupskoj karijeri - EHF Ligu šampiona!

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track