IVANIŠEVIĆ PRE ĐOKOVIĆEVE ODLUKE OTKRIO RAZLOG? Evo zašto je Novak odlučio da ne odigra NIJEDAN MEČ sve do Vimbldona
Foto: EPA/Andrej Cukić

DUŽA PAUZA

IVANIŠEVIĆ PRE ĐOKOVIĆEVE ODLUKE OTKRIO RAZLOG? Evo zašto je Novak odlučio da ne odigra NIJEDAN MEČ sve do Vimbldona

Tenis -

Novak Đoković je odlučio da između Rolan Garosa i Vimbldona ne odigra nijedan meč, a razlog tome je možda otkrio njegov trener još pre nego što je to postalo poznato.

Srbin će još nekoliko dana biti najbolji na svetu, a onda će na neodređeni period predati prvo mesto ATP liste.

Šansu da popravi bodovni učinak neće imati u skorije vreme pošto su bodovi sa Vimbldona oduzeti, pa neće moći da odbrani ono što je osvojio prošlosezonskom titulom, a pošto neće zaigrati ni na jednom od turnira koji služe kao zagrevanje za grend slem u Londonu, bodovi sa njih pripašće nekom drugom.

Novakov trener, Goran Ivanišević, još pre konačne odluke je govorio o razlozima zbog kojih srpski teniser neće zaigrati pre Vimbldona. Tada je istakao da je Đokoviću potreban psihički oporavak.

- Najverovatnije ništa (pre Vimbldona). Videćemo još, ali sada je vreme da se pre svega psihički oporavi. Kao što sam i ranije govorio, ljudi poput Novaka su genijalci sa drugačijim načinom razmišljanja – potrebno im je malo vremena da se vrate i da slože neke stvari u glavi, ali ipak treba vremena. Onda je to to, i pre je doživljavao razočaranja, znam da će biti spreman za travu - rekao je Ivanišević u intervjuu za Sportklub u subotu, 4. juna.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: Profimedia

Podsetimo, Đoković je imao izuzetno napornu polovinu godine. Sve je počelo dramom u Australiji, nastavilo se na američkoj turneji gde Novak nije mogao da igra.

Kada se vratio turnirima, tražio je svoju formu dugo i konačno ju je pronašao u Rimu gde je osvojio turnir iz masters kategorije, a onda je usledio Rolan Garos.

Pružio je neke dobre partije i u Parizu, ali je zaustavljen u četvrtfinalu od strane Rafaela Nadala koji je kasnije osvojio 14. titulu na Rolan Garosu.

Uprkos tom rezultatu, svetske kladionice kažu da je Novak Đoković veliki favorit za osvajanje Vimbldona, turnira koji će se igrati za "broj", odnosno turnir koji bi Srbinu mogao da pomogne u jurišu za Nadalom koji se odvojio na 22 grend slem pehara, u odnosu na 20 koliko imaju Novak i Rodžer Federer.

Rafael Nadal, Novak i Rafa
foto: Profimedia

Uprkos najavama medija širom sveta da će nagradni fond za ovogodišnji turnir u prestonici Engleske biti manji nego prethodnih godina, stigla je informacija da to uopšte nije tačno, već da će finansijski motiv za sve tenisere koji učestvuju biti veći.

Novak Đoković je šest puta osvajao Vimbldon i jednom gubio u finalu, dok je Goran Ivanišević slavio na ovom turniru 2001. godine, a tri godine ranije je poražen u meču za titulu.

Kurir sport

Bonus video:

02:19

Teniski ekspert Vuk Brajović o meču Đoković - Nadal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track