RUSKINJA KOJA JE PRONAŠLA RUPU U SISTEMU Na Vimbldonu igrala sa Srpkinjom i tvrdi: VOLIM RUSIJU, nisam nikoga prevarila
Foto: Profimedia

SNAŠLA SE

RUSKINJA KOJA JE PRONAŠLA RUPU U SISTEMU Na Vimbldonu igrala sa Srpkinjom i tvrdi: VOLIM RUSIJU, nisam nikoga prevarila

Tenis -

Natela Dzalamidze je jedina ruska teniserka koja je doputovala na ovogodišnji Vimbldon.

Ona je to učinila tako što je u poslednjem trenutku uzela gruzijski pasoš i tako izbegla suspenziju koju bi imala da je ostala sa ruskim pasošem.

Natela je u Vimbldonu u subotu u paru sa Aleksandrom Krunić izgubila meč drugog kola od britanske kombinacije Dart - Votson u dva seta 6:4, 6:2.

Ona je za britanski "Tajms" poručila da nije prevarila Vimbldon odlukom da promeni pasoš, a otkrila je i da je očekivala da će više ruskih teniserki i tenisera uraditi istu stvar.

"Donela sam takvu odluku jer sam fokusirana na karijeru i volela bih da imam šanse da se takmičim na Olimpijskim igrama", rekla je Dzamalidze.

Ona je imala intervju i sa "Dojče Veleom".

"Nisam prevarila Vimbldon ni ostale igračice. Pratila sam pravila. Dobili smo mejlove sa rokovima za prijavu, u njima je pisalo i da promena državljanstva mora da se obavi do 3. juna. Ne želim da pravim izgovore za ono što se dešava u Ukrajini, ali nije fer prema nama sportistima. U početku me je bilo sramota što imam ruski pasoš, ali sam kasnije shvatila da sam dobra osoba i da ne moram tako da se osećam. Mnogo godina sam radila na ostvarenju ciljeva i onda zbog toga što je jedna osoba odlučila da započne nešto tako grozno, ja treba da zaboravim na moj život i karijeru?".

Dobijala je nakon svoje odluke negativne komentare i poruke Gruzijaca.

"Mnogi od njih misle da sam pokušala da iskoristim situaciju za Vimbldon i vratim se Rusiji posle. Moje prvo ime je rusko, ali prezime ne. Ja sam polu Ruskinja i u Rusiji svi to znaju kada vide moje prezime", rekla je Natela koja je i otkrila da voli obe zemlje, pošto je njena majka iz Rusije, a otac iz Gruzije:

"Volim i Rusiju i Gruziju, u mojoj krvi su dva dela", zaključila je ona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track