NEKADA VELIKE RIVALKE, SADA PARTNERKE: Aga i Jelena se videle posle 7 godina
Foto: Profimedia

Turnir šampiona

NEKADA VELIKE RIVALKE, SADA PARTNERKE: Aga i Jelena se videle posle 7 godina

Tenis -

Agnješka “Aga” Radvanska je zapamćena u istoriji WTA kao jedna od omiljenih igračica svih vremena među poklonicima “belog sporta”– što svakako nije slučajno.

Osvajačica 20 titula u singlu, 2 u dublu, prva Poljakinja u finalu Grend Slema (Vimbldon 2012) i osvajačica Završnog Mastersa sezone i Hopman Kupa u Pertu – nekadašnja druga igračica sveta gajila je dinamično rivalstvo sa mnogim najboljim teniserkama tokom njihovih karijera – među kojima joj je posebno “drago” ono sa našom Jelenom Janković. Kako to život već namesti – ove godine su Džej-Džej i Aga partnerke u dublu na egzibicionom turniru legendi na Vimbldonu, što je bio povod za naše prvo pitanje tokom “druženja” medija sa legendama u Londonu.

“Uzbudljivo mi je što se ponovo srećem sa Jelenom ovde na Vimbldonu, zato što se nismo videle sedam godina – i imamo mnogo tema želimo da pokrijemo. Oduvek smo uživale u međusobnom društvu i odigrale mnogo teških i dugih mečeva jedna protiv druge. Takođe smo često trenirale zajedno, i srećne smo što smo se ovde ponovo spojile. Sada ćemo biti opuštenšije pred mečeve – ali je ipak ovo Vimbldon…”, nagoveštava veliku borbu “rame uz rame” sa Jelenom na narednim mečevima Aga.

Kakav je osećaj biti ponovo na Vimbldonu?

“Ovde je divno! Bila sam baš uzbuđena kada sam dobila elektronsku pozivnicu od organizatora, i jedva sam čekala da dođem. Uživam, gledam mečeve, a došla sam još prošlog petka - tako da sam mogla da gledam i dosta poljskih predstavnika. Uživala sam u tenisu iz drugačije perspektive, bez pritiska, - i tako svaki dan ovde biva – super”, vesela je Radvanska.

Njena velika naslednica i ponos nacije je Iga Švjontek, pa nas je interesovalo da li pomno prati njene uspehe?

“Srećna sam što sam u prilici da gledam vrhunski tenis, a pogotovo kada su moji zemljaci u pitanju - Iga, Hubert Hurkač.. Nisam prestala da gledam tenis sa završetkom karijere, iako svakako ne toliko kao kada sam bila aktivna. Znam da neki igrači prekinu karijere i više ga ne gledaju, ali ne znam kako to uspevaju. Tenis je ceo moj život još otkad sam bila dete. Posebno mi je zanimljivo da u poslednje vreme gledam i svoje prijateljice iz vremena kad sam igrala”, potvrđuje svoju posvećenost “belom sportu” i iz “penzije” Radvanska.

S obzirom da strast za sportom još postoji, da li bi Radvanska možda uzela u obzir mogućnost da postane trener nekoj budućoj šampionki?

“Ne želim da budem trener u smislu da putujem po turneji mesecima, ali ne bih izuzela neke druge opcije angažmana. Uživam u tenisu i volim da budem fizički spremna, tako da igram i dalje – ali, naravno, ne toliko kao pre. Jednostavno, srećna sam time što sam kod kuće”, prenosi nam svoju spokojnost velikanka poljskog tenisa na Vimbldonu.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track