MIA OD ZLATA: Profi prvenac Ristićeve u Vrnjačkoj Banji
Foto: TSS

prva titula

MIA OD ZLATA: Profi prvenac Ristićeve u Vrnjačkoj Banji

Tenis -

Mia zlatom sija! Zlatna kometa srpskog tenisa, 16 – godišnja Mia Ristić upisala je njen profi prvenac na najlepši mogući način, trijumfom na turniru u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara.

Višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji do 16 pojedinačno i vicešampionka ekipno, leto 2022. provodi radno i pobedničkom talasu, konstantno podižući lestvicu uspeha. Nakon briljantnih partija u nacionalnom dresu na šampionatima Starog kontinenta Ristićeva se uputila na profesionalni turnir u srce Šumadije gde je još jednom dokazala da je stovrena za velika dela.

Profesionalni turnir Vrnjačka Open 2022. dobila je kraljicu u liku i delu mlade i velike zvezde srpskog tenisa u usponu Mie Ristić koja je do trijumfa stigla nanizavši pet fantastičnih pobeda u kojima su pale i prvi i drugi nosioci ovog takmičenja. Najpre je Mia u polufinalu izbacila prvu kosturašicu turnira 285. igračicu sveta Sadu Nahiman iz Burundija 7:6(3), 7:5.

1 / 5 Foto: TSS

Pre toga eliminisala je i Holanđanku Stivens, Italijanku Kolmegnu, u prvom kolu pregazila je i osmog nosioca Ukrajinku Strakhovu, dok je u samom finalu napravila veleobrt pobedom nad Rumunkom Kristinu Dinom protiv koje je gubila treći set 2:5, ali je na kraju iskovala pobedu rezultatom 0:6, 7:5, 7:5 i time stigla do prve profesionalne titule u karijeri.

Mia je nakon medalja koje je osvojila za Srbiju na Evropskim prvenstvima pre samo dve nedelje istakla da je njen cilj osvajanje svetskog trona na WTA sceni i obaranje rekorda po broju osvojenih gren slem trofeja, da je to njen san i cilj i da sa tim mislima leže, ustaje i provodi dane. Rezultatima koje neprestano niže potvrđuje svoju viziju.

Profi titula u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara sa mojih 16 godina i tri meseca je dobar znak da sam na dobrom putu da postanem najbolja na svetu. Sada čekam “vajld kard” za naredni turnir u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 60000 dolara gde takođe želim da prikažem moj najbolji tenis i vratim se kući u moj Bor sa šampionskim peharom, kao što ću učiniti i sada” – zaključila je Ristićeva nakon trijumfa u prestonici lekovitih izvora Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track