PRVA TAKMIČARSKA POBEDA ĐOKOVIĆA JOŠ OD VIMBLDONA! Španac jednim gemom oduševio navijače, Novak ga RAZBIO!
Foto: Profimedia

TEL AVIV

PRVA TAKMIČARSKA POBEDA ĐOKOVIĆA JOŠ OD VIMBLDONA! Španac jednim gemom oduševio navijače, Novak ga RAZBIO!

Tenis -

Neobičan meč i prva pobeda Novaka Đokovića u takmičarskom meču još od finala Vimbldona.

Novak je u drugom kolu turnira u Tel Avivu pobedio Španca Andugara u dva seta 6:0, 6:3 u meču koji je trajao 1 čas i 24 minuta.

Prvi set je trajao samo 28 minuta, a onda je na samom startu drugog dela igre navijačima priređen pravi šou.

Dva uvodna gema su trajala gotovo kao i ceo prvi set. Nakon 1:0 za Đokovića, Anduhar je servirao za osvajanje prvog gema na meču.

Novak je u tom nadigravanju koje je trajalo 22 minuta imao pet brejk lopti, a Španac je uspeo da iskoristi tek sedmu gem loptu.

Nakon što je osvojio prvi gem u meču, dobio je ovacije publike, a to mu je dalo vetar u leđa da u nastavku zaigra još bolje.

Ipak, u osmom gemu drugog seta pala je koncentracija, napravio je dve duple servis greške i tako pomogao Đokoviću da stigne do brejka, zatim i do pobede.

Srpski teniser će u četvrtfinalu turnira koji se igra za 250 bodova igrati protiv svog prijatelja, Vaseka Pospišila iz Kanade koji je ranije pobedio Edana Lesema u dva seta.

Đoković - Anduhar 6:0, 6:3

II set:

6:3 - KRAJ MEČA! Đoković je bez većih problema pobedio španskog tenisera.

5:3 - Dve duple servis greške Španca i sada se nalazi u izuzetno nezgodnoj situaciji, pošto će Đoković servirati za pobedu.

4:3 - Da je ovako igrao u prvom setu, pitanje je s kojom lakoćom bi Novak došao do njega. Anduhar sada u kontinuitetu osvaja poene i na servisu srpskog tenisera. Još uvek je bez brejk lopte.

3:3 - I ovo smo videli danas... Gem bez izgubljenog poena iskusnog Anduhara,

3:2 - Meč je nastavljen bez glasa sudije, Novaku to nije smetalo da bude još jednom u potpunosti siguran u gemu u kojem poeni počinju njegovim servisom.

2:2 - Ovog puta lagano Anduhar stiže do gema za izjednačenje.

U međuvremenu, dogodio se problem u sistemu tehničke prirode u Tel Avivu, pa sada igrači, ali i navijači ne mogu da čuju sudiju. Sve to deluje neobično i ne viđa se često u tenisu.

2:1 - Mnogo, mnogo lakše Đoković osvaja gem koji je završio novim as udarcem. Novak je stigao do nove prednosti i teniseri sada konačno idu na kratku pauzu.

1:1 - Ozbiljan šou na startu drugog seta koji posle samo dva gema traje 27 minuta, gotovo kao čitav prvi deo igre. Anduhar se borio lavovski, spasio je pet brejk lopti, ali je imao problem da iskoristi gem lopte sve do sedme kada je nekako uspeo, na oduševljenje svih navijača u Tel Avivu, da osvoji prvi gem na meču.

1:0 - Nastavlja tamo gde je stao, Đoković stiže i do sedmog uzastopnog gema.

I set:

6:0 - Velika borba se vodila u šestom gemu prvog seta. Anduhar je spasio dve set lopte, ali treću nije mogao pa Novak posle svega 28 minuta igre ima prednost u setovima.

Ovo je 107. put da Đoković u karijeri osvaja set bez izgubljenog gema.

5:0 - Kakav tenis Novaka Đokovića! Dva as udarca uz dva brejka - i više nego dovoljno da brzinski srpski teniser stigne i do petog gema.

4:0 - Brejk! I opet brejk... Anduhar je ovog puta uspeo da osvoji samo jedan poen na svom servisu. Već posle 15-ak minuta igre, Đoković ima ogromnu prednost.

3:0 - Nemoćan je Španac na samom startu meča, pa Đoković lako stiže do novog gema.

2:0 - Brejk! Malo je bilo potrebnu Novaku da oseti mogućnost da napadne servis protivnika, uspeo je da iskoristi prvu šansu i da na startu napravi prednost.

1:0 - Meč je otvoren as servisom Novaka Đokovića koji je bez problema osvojio prvi gem.

Uoči meča:

Novak će protiv 115. tenisera sveta igrati u drugom kolu turnira u Tel Avivu koji se nalazi u kategoriji 250.

Ukoliko pobedi Anduhara, rival srpskom teniseru biće njegov prijatelj, Vasek Pospišil koji je pobedio Edana Leshema u dva seta.

Đoković je nedavno u Londonu prisustvovao oproštaju Rodžera Federera na Lejver Kupu, a tom prilikom je odigrao dva meča sa polovičnim uspehom.

Pobedio je najpre Frensisa Tijafoa u dva lagana seta, a potom je poražen od Feliska Ožea-Alijasima, takođe u dva seta.

Povreda desne ruke je predstavljala problem i prilično je uplašila navijače, međutim, čini se da je Novak uspeo da spreman dočeka prvi turnir još od osvajanja grend slema u Londonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track