SABALENKA PREDVODI DAME U EMIRATIMA: Skoro 3 miliona dolara za najbolje teniserke sveta u Dubaiju
Foto: AP Photo/Ng Han Guan

dubai

SABALENKA PREDVODI DAME U EMIRATIMA: Skoro 3 miliona dolara za najbolje teniserke sveta u Dubaiju

Tenis -

Osvajačica Australijen Opena Arina Sabalenka predvodi 17 od najboljih 20 teniserki sveta sa WTA liste među 64 učesnice jednog od najjačih turnira za žene na svetu u Emiratu.

Arina Sabalenka
foto: EPA/Joel Carret

Ni manje – ni više nego 2.9 miliona dolara očekuje 64 učesnice predstojećeg Dubai Djuti Fri teniskog šampionata koji u nedelju počinje u ovom svetski poznatom Emiratu! Ova fascinantna suma koju jedan od najjačih turnira na svetu van Mastersa i Grend Slemova za teniserke posvećuje ovom prilikom je deo tradicije promocije ženskog sporta u ovom delu sveta – čiji je uspeh potvrđen dolaskom 9 od 10 – odnosno 17 od 20 najboljih teniserki sveta u 2023. Među njima se ističu osvajačica Australijen Opena Arina Sabalenka, svetska broj 1 Iga Švjontek, dvostruka osvajačica u Melburnu Vika Azarenka, prošlogodišnja osvajačica Vimbldona i Dubaija iz 2020. Ribakina i braneća šampionka Dubaija i osvajačica Rolan Garosa 2018. Jelena Ostapenko.

Izvršni direktor Dubai Djuti Fri organizacije Kolm Meklohlin – koji će sutra tradicionalno otvoriti ceremoniju žrebanja – naglasio je da je od nastanka turnira u WTA konkurenciji pre 23 godine cilj bio da se dovede što više igračica iz Top 10 selekcije najboljih na svetu.

tenis, tenis ilustracija
foto: Profimedia

Kroz vreme, naše ambicije su sve više rasle – i zbog toga smo posebno ponosni da ovogodišnji žreb sadrži 17 od 20 najboljih teniserki na planeti. Drago nam je da same igračice ističu da je ovo jedan od najjačih turnira WTA turneje!“ kaže Meklohlin.

Eto prilike da se već za koji dan uživa u nekim od vatrenih rivalstava koje samo ženski tenis može da priušti – uz sve prateće zanimljivosti na terenu i oko njega. Da je želja za trijumfom i uspesima kod dama jača nego ikada, moglo se videti kroz izuzetne mečeve – ali i prepirke i kritike na terenu i u salama za pres-konferencije pre nekoliko nedelja u Melburnu – što predstojeći turnir u Dubaiju čini jednim od najviše anticipiranih u proteklim godinama...

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track