SVET JEDVA ČEKA NOVI TENISKI SPEKTAKL: Posle Srbina, Hrvat sledeći izlazi Novaku "na crtu" - protiv njega Nole nikada nije igrao!
Foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

us open

SVET JEDVA ČEKA NOVI TENISKI SPEKTAKL: Posle Srbina, Hrvat sledeći izlazi Novaku "na crtu" - protiv njega Nole nikada nije igrao!

Tenis -

Najbolji teniser ikada Novak Đoković nastavio je put ka 24. grend slem trofeju, a posle velike borbe i preokreta uspeo je da pobedi sunarodnika Lasla Đerea sa 3:2 u setovima.

Meč je trajao skoro četiri sata, a Novak je ponovo pokazao da poseduje čeličnu psihu, i ta u tom parametru apsolutno niko ne može da mu parira.

Bio je ovo istorijski meč za srpski tenis. Srpski derbi je odigran pred više od 20.000 gledalaca na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Eš".

Novakov naredni rival je hrvatski teniser Borna Gojo koji je plasmanom u osiminu finala Gren slema režirao najveći uspeh u dosadašnjoj karijei.

Borna Gojo
foto: EPA/Emilio Naranjo

Gojo trenutno zauzima 105. poziciju na ATP listi, a u prošlom kolu je bio bolji od Jiržija Veselog protiv kojeg je slavio sa 3:0 u setovima.

Protiv Novaka nikada nije igrao, još uvek nije osvojio niti jednu ATP titulu, a do ovog momenta nikada nije treće kolo nekog Gren slema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track