ALKARAZ POHVALIO NOVAKA PRED START PARIZA: Najbolji način da se pripremim za ovakav turnir je da treniram sa NAJBOLJIM!
Foto: Screenshot

konferencija

ALKARAZ POHVALIO NOVAKA PRED START PARIZA: Najbolji način da se pripremim za ovakav turnir je da treniram sa NAJBOLJIM!

Tenis -

Uz karakterističan dečački osmeh pozdravio je Karlos Alkaraz predstavnike “sedme sile” na kratkoj konferenciji pred svoj prvi nastup na ovogodišnjem Pariskom Mastersu.

Upitan da da više informacija o tome zašto i kako je došlo treninga sa Novakom Đokovićem Alkaraz kaže:

Mislim da je to bio najbolji način da se pripremim za ovaj turnir – znate, da treniram sa najboljim. Pričali smo o tome pre nego što smo došli u Pariz kako bi bilo super da jednom organizujemo trening – i upravo to se desilo juče. Novak je pobedio – ali se nadam da će ovo biti slučaj samo u ovakvim prilikama, na treningu”, u dobrom raspoloženju odgovara Španac.

Upitan da li je 100% spreman za ovaj turnir i koji igrač ima najviše šansi da ga osvoji, Karlos kaže:

Ne mogu da kažem da sam 100% spreman jer bi to mogla da bude laž. U ovom period sezone, posle duge takmičarske godiine, mislim da svaki igrač oseća bolove i probleme u svom telu – i ja se trenutno tako osećam. Bol je I dalje tu, iako sam proteklih nekoliko nedelja sproveo dobar oporavak – i mislim da sam dovoljno spreman da ovde ostvarim dobar rezultat. Ne znam koi ma više šansi da osvoji ovaj turnir od mene – da li je to Novak ili neko drugi. Janik (Siner) je u sjajnoj formi, Medvedev takođe. Mislim da je veliki broj igrača trenutno na visokom nivou igre, da je žreb potpuno otvoren – i da veći broj igrača može da osvoji ovaj turnir”, smatra on.

Na opasku da odavde i ne nosi neka posebno lepa sećanja – i pitanje da li se ovoga puta oseća drugačije, Alkaraz kaže:

Veoma sam uzbuđen pred nastup na ovom turniru, i iako možda nemam baš sjajna sećanja – nastojim da ih stavim u drugi plan. U 2021. nisam ostvario dobre rezultate, dok sam prošle godine dobrim igrama nadoknadio te propuste – pa se nadam da ću i ove nastaviti u tom maniru. Ipak, u potpunosti sam usresređen na ovu godinu i to kako se osećam na terenu. Ukratko, jedva čekam svoj prvi nastup u Bersiju ove godine”, najavljuje Alkaraz

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track