ŠOKANTAN PORAZ ĐOKOVIĆA! Sramna publika i čudesni Italijan režirali senzaciju u EPSKOM meču u Torinu
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

torino

ŠOKANTAN PORAZ ĐOKOVIĆA! Sramna publika i čudesni Italijan režirali senzaciju u EPSKOM meču u Torinu

Tenis -

Novak Đoković izgubio je u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu od Janika Sinera sa 5:7, 7:6, 6:7!

Čudesan meč videli smo u Torinu! Đoković je igrao fantastično, ali na drugoj strani Siner je igrao najbolji tenis u karijeri. I samo tako mogao je sinoć da parira prvog reketu sveta...

U prvom setu pobednika su odlučile nijanse i dva nešto slabija servisa Đokovića. Italijan je to iskoristio i fanatastičnim riternima došao do brejka u 11. gemu!

To nije ostavilo traga na igru Đokovića koji je u drugom setu nastavio sa sjajnim servisima, a ujedno je pritiskao rivala na njegov servis. Međutim, Siner je neverovatno servirao i nije dopustio čak ni brejk loptu.

Odluka je usledila u taj brejku gde je Novak uspeo da nadoknadi mini brejk prednosti koji je imao Italijan... Kada je bilo najteže, Đoković je odigravao impresivne poene i izborio treći set.

A, tamo prava drama. Janik je imao 4:2, a onda je usledio prvi brejk Novaka i to posle 15 servis gemova domaćeg tenisera u kojima nije uspeo da mu oduzme servis. Međutim, u taj brejku Đoković nije imao snage da rivalu zada završni udarac.

Nošen velikom podrškom sa tribina Siner je impresivno osvojio taj brejk (čak 7:1) i ujedno prvi put u karijeri pobedio Đokovića.

Kako bi obezbedio svoje mesto u polufinale turnira, Novak će morati da pobedi Huberta Hurkača sa 2:0 u setovima, te se tada plasman u narednu rundu neće dovoditi u pitanje.

Takođe, Novaku pobeda od 2:1 ne garantuje prolaz dalje, jedino u slučaju da Holger Rune pobedi Janika Sinera.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj meča. Pobeda Sinera 7:5, 6:7, 7:6. U taj brejku trećeg seta je bilo čak 7:1 za Sinera.

37. gem - 6:6, Nije bilo dileme ni u ovom gemu. Novak servira odlično i to raduje pred početak drugog taj brejka večeras. Vreme je da odluku!

36. gem - 5:6! Uhhhh... Kakva borba! Spektakularan udaraca Sinera na 30:30, krenuo je na sve ili ništa - i dobio. Za sada.

35. gem - 5:5, Nema svetski broj jedan problema na svoj servis u ovom gemu. Novi gem u kome nije imao nikakvih problema. Prava drama u Torinu.

Novak Đoković
foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

34. gem - 4:5, Novak je prošli gem osvojio sa nulom, a sada je istom merom uzvratio i domaći igrač. Đoković servira za opstanak u meču.

33. gem - 4:4, Moćno u ovim momentima izgleda srpski as. Italijan u velikoj krizi, ali razlog za to je neverovatan rival koji je na suprotnoj strani mreže.

32. gem - 3:4, Brejk! Posle 15 servis gemova u kojima je Siner dolazio do cilja, konačno se desio brejk. I to u kakvom momentu. Novak vraća brejk! Fanatasično je Đoković odigrao ključne poene, ritern je bio na njegovom nivou.

31. gem - 2:4, Neverovatno! Raspala se igra Đokovića u ovom gemu! Nemamo objašnjenje šta se desilo sa Novakom...

30. gem - 2:3, Vrhunski tenis gledamo! Ovo je pravo uživanje pratiti. Siner je sjajan, verovatno nijedan drugi teniser ne bi imao šanse protiv ovakvog Novaka.

29. gem - 2:2, Servis je odličan! Novak je izuzetan u ovom segmentu igre večeras i nadamo da se će to da "naplati" pobedom.

Šta se ovo dešava na meču?

28. gem - 1:2, Dobri servisi Sinera. Nije imao problema da uzme ovaj servis gem.

27. gem - 1:1, Fantastičan gem za Novaka. Bez izgubljenog poena uzima srpski as prvi gem u odlučujućem setu.

26. gem - 0:1, Neće, pa neće... Taj toliko željeni i čekani brejk! Ponovo je Novak vodio 30:15, ali nije uspeo da osvoji gem, Sinar je dobro servirao, a bila je i jedna sporna odluka sudija.

Uh, kakva je ovo bila drama. Imao je Siner mini brejk prednosti u završenom gemu drugog seta, ali onda je osetio moć najboljeg igrača svih vremena! Idemo!

25. gem - 7:6! Čudesni Novak Đoković osvaja drugi set - 7:5 bilo je u taj brejku!

24. gem - 6:6, Ključni poeni pripadaju Sineru koji je neverovatan. Imao je Novak 30:15, ali ponovo nije uspeo da zada završni udarac Italijanu.

23. gem - 6:5, Lagano! Ovo je novi gem koji bez previše problem osvaja Novak večeras u Torinu.

22. gem - 5:5, Ne vredi! Nijedna brejk lopta u drugom setu u ovih deset servis gemova. Siner ima 12 as udaraca za sada.

21. gem - 5:4, Ovo je "kazna" za navijače. Novi gem sa nulom koji osvaja Đoković.

Sramno ponašanje publike! Ometaju Đokovića, a Novak im na to nije ostao dužan, već im je pokazao da samo tako nastave i budu još glasniji...

20. gem - 4:4, Siner je u ovom gemu odlično servirao, pa nije ni bilo prilike da ga Đoković ugrozi.

19. gem - 4:3, Novi servis gem Đokovića u kome nije imao nikakvih problema. Ponavljamo se: Čekamo brejk i nadamo da će ovaj nivo servisa Novak održati do kraja meča.

18. gem - 3:3, Ostaje ono što smo već napisali - ključni poeni završavaju na kontu Italijana. Novak je i u ovom gemu bio blizu brejka, ali nikako da do njega i dođe.

17. gem - 3:2, Ništa novo. Ponovo jak servis gem za Đokovića! Nadamo se da će konačno doći i brejk... Zaslužio ga je Novak!

16. gem - 2:2, Šteta! Ponovo je Novak bio blizu, imao je 0:30, a zatim i 40:40... Ključne poene za sada dobija Janik.

15. gem - 2:1, Novi lak servis gem za Đokovića. Slično je ovako počeo i prvi set. Igrači sigurni na svojim servisima.

14. gem - 1:1, Siner i dalje igra fantastično! Iako je prisak Đokovića na servis Janika sve jači još uvek nismo videli brejk. Jedinu jedinu brejk loptu imao je Novak i to sredinom prvog seta.

13. gem - 1:0, Novak igra i dalje na visokom nivou. Bez problema osvaja prvi gem u drugom setu. Čekamo brejk...

Janik Siner
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Rezime prvog seta

Šteta! Novak je igrao jako dobro u prvom setu, ali je Siner bio neverovatan. Presudio je 11. gem gde je Đoković "prosuo" veliku prednost. Potrebno je da srpski as samo ovako nastavi, teško je verovati da Siner može ceo meč da bude na ovako visokom nivou.

12. gem - 5:7, Janik lagano osvaja svoj servis gem i dolazi do prvog seta. Prava šteta što je Novak pao u nekoliko poena prošlog gema i tako praktično izgubio set.

11. gem - 5:6, Šok! Brejk! Imao je Novak 40:15, ali je potom izgubio četiri vezana poena... Neverovatno, zaista. Činjenica je doduše i da je Siner pogodio nekoliko neverovatnih riterna.

10. gem - 5:5, Šteta, baš šteta! Imao je Novak prednost 30:15, ali je potom posle velike borbe izgubio ključni poen u ovom gemu... Malo je falilo da vidimo prve set lopte.

9. gem - 5:4, Igra se u serijama. Sada ponovo imamo fazu gde igrači na servisu dominiraju. Novak dobija i treći gem sa nulom večeras.

8. gem - 4:4, Odličan servis gem Sinera. Posle nekoliko gemova gde smo viđali veliku borbu, sada jedan lakši sa igrača na servisu...

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

7. gem - 4:3, Bilo je dramatično! Imao je Siner prvu brejk loptu, ali je Novak tada maestralno odservirao. Velika borba u Torinu.

6. gem - 3:3, Šteta! Imao je Novak prvu brejk loptu večeras na meču, ali je Siner dobrim servisima uspeo da "izvuče" gem.

5. gem - 3:2, Novak je odličan, za sada, na svom servisu! Izgubio je samo jedan poen u tri servis gema.

4. gem - 2:2, Konačno je jedan igrač uzeo poen na servis rivala. Međutim, to je bilo sve, jer Janik manje-više lagano dobija gem.

3. gem - 2:1, Neverovatno! Već treći gem igrači dobijaju sa nulom. Čekamo i dalje da jedan igrač uzme bar poen na servis rivala.

2. gem - 1:1, Uzvraća i Italijan na opšte oduševljenje publike. Takođe, dobija gem sa nulom.

1. gem - 1:0, Odlični servisi srpskog asa na početku meča. Nadamo se da će tako biti i u nastavku... Prvi gem je dobio sa nulom.

Prvi na servisu biće Đoković.

Drugo kolo Završnog mastersa sezone donosi nam pravi spektakl! U Torinu se večeras sastaju Novak Đoković i Janik Siner.

Novak se oglasio pred sam početak meča objavom na Instagramu:

Domaći teniser odigrao je sjajno u prvom kolu i bez problema pobedio Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:4, 6:4). Siner pred domaćom publikom ima najveće moguće ambicije, ali...

Novak Đoković, Janik Siner
foto: EPA Alesandro Di Marco, AP Andy Wong

Zna se ko se pita u današnjem tenisu! Potpuno je jasno da večeras, kao i uvek, sve zavisi samo od Novaka Đokovića.

Ako srpski as bude na svom nivou Siner se neće pitati oko pobedika.

Novaku pobeda garantuje mesto u polufinalu, isto važi i za Sinera u slučaju da trijumfuje. Sa druge strane, poraz bi Đokovića doveo u situaciju da mu je u poslednjem kolu neophodna pobeda nad Hurkačem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track