OLGA DANILOVIĆ SVE BLIŽA GLAVNOM ŽREBU ROLAN GAROSA! Odličan start Srpkinje u kvalifikacijama!
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

pobedila

OLGA DANILOVIĆ SVE BLIŽA GLAVNOM ŽREBU ROLAN GAROSA! Odličan start Srpkinje u kvalifikacijama!

Tenis -

Olga Danilović pobedila je na startu kvalifikacija za Rolan Garos. Uz malo oscilacija, prvenstveno u drugom setu, uspela je da pobedi Anku Aleksiju Todoni (Rumunija) - 6:1, 4:6, 6:1. Naredna rivalka biće joj Kimberli Birel (Australija).

Postavljena je Olga za 11. favorita u kvalifikacijama i to je opravdala na terenu. Prvi set dobila je rutinski i kada je u drugom napravila brejk i povela sa 2:0 očekivalo se da će brzo da privede posao kraju. To se nije dogodilo, usledila je serija brejkova, prvo je Rumunka izjednačila (2:2), pa joj je Srpkinja oduzela servis i odmah ga u narednom gemu ispustila. Nije iskoristila Olga tri brejk lopte u devetom gemu i onda je pala u gemu na svoj servis što je Todoni iskoristila i izjednačila u setovima. Uspela je Olga da se trgne na vreme i da ne dozvoli iznenađenje.

Što se tiče narednog meča, ona i Kimberli do sada nisu odigrale nijedan meč. Australijanka je u Pariz došla u dobroj formi pošto je osvojila Čelendžer u Fukuoki (Japan). U prvom kolu je posle izgubljenog prvog seta pobedila Polinu Kudermetovu (2:6, 6:0, 6:3). Pobednica tog meča će u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, igrati protiv bolje iz meča Astra Šarma (Australija) - Timea Baboš (Mađarska).

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track