TENISERI SRBIJE: Novakov uspeh nas motiviše

Dejvis kup

TENISERI SRBIJE: Novakov uspeh nas motiviše

Tenis -
Selektor teniske reprezentacije Srbije očekuje da će startni meč Dejvis kupa protiv Belgije biti početak pohoda na drugu titulu u ovom takmičenju

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović očekuje da će startni meč Dejvis kupa protiv Belgije biti početak pohoda na drugu titulu u ovom takmičenju, posle trijumfa našeg tima 2010. godine.

"Trijumf Novaka Đokovića u Melburnu i njegovo pomeranje granica tenisa uneli su nam svima dodatnu energiju i motiv da krenemo u juriš na drugu titulu - izjavio je Obradović na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pred polazak za Šarlroa, gde će Srbija igrati od 1. do 3. februara protiv domaćina Belgije.

Selektor našeg tima je istakao da "sa Novakom Đokovićem imamo kompletan tim za pobedu u Dejvis kupu".

"Uvek smo išli na pobedu, pa tako i sada. Svi teniseri u ekipi vole da igraju za reprezentaciju, obožavaju svoju zemlju i veliki su patriote. Ponosan sam na njih jer niko ne treba da ih vuče za rukav da igraju za svoju zemlju", rekao je Obradović i poručio da će naš tim pokušati ponovo da "donese salataru u Beograd".

Viktor Troicki je naglasio da je srpski državni tim favorit u predstojećem meču, uprkos izostanku povređenog Janka Tipsarevića.

"Favoriti smo u meču, uprkos činjenici da smo oslabljeni neigranjem Tipsarevića. Neće biti lako, igramo u gostima, na šljaci, a Nole dolazi kasno u Šarlroa. Biće teško, ali se nadam pobedii - rekao je Troicki.

Naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić izrazio je uverenje da će Srbija preskočiti prvu prepreku u ovogodišnjem Dejvis kupu.

"Biće izuzetno težak meč, zbog povrede Tipsarevića. Osim toga, i ja sam imao peh, jer sam u Melburnu dobio stomačni virus. Očekuju nas treninzi u Belgiji i nadam se da ću biti spreman za dubl", rekao je Zimonjić.

On je naglasio da je sada velika odgovornost na Troickom, koji će po svemu sudeći, "igrati sva tri dana".

"Troicki će najverovatnije igrati sva tri dana, a Boris Pašanski bi mogao da zaigra na startu, ukoliko Nole ne bude bio spreman da igra prvog dana", rekao je Zimonjić.

On je naglasio da je Novak Đoković velika motivacija za sve tenisere.

"Novak je motivacija za sve nas da ostvarimo maksimalna dostignuća. Njegovim povratkom u reprezentaciju mnogo smo jači i nadam se da ćemo inspirisani Novakovim uspehom ostvariti uspeh protiv Belgije", rekao je Zimonjić.

Boris Pašanski je naglasio da mu je "čast što je dobio priliku da zameni Janka Tipsarevića.

"U poslednje vreme igram dobro na šljaci i potrudiću se da taj niz nastavim u Belgiji", rekao je Pašanski.Filip Krajinović je istakao da mu je drago što ga je selektor pozvao u Dejvis kup reprezetaciju.

"Nadam se da ćemo ostvariti pobedu u Belgiji, jer imamo najjaču ekipu na svetu - rekao je Krajinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track