PAKLENI NOLE: Đoković rutinski do osmine finala

ATP Majami

PAKLENI NOLE: Đoković rutinski do osmine finala

Tenis -
Najbolji teniser na svetu rutinski obezbedio plasman u četvrto kolo ATP turnira u Majamiju

MAJAMI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Majamiju, pošto je u trećem kolu savladao Indijca Somadeva Devarmana rezulatatom 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Novak će u narednom kolu igrati protiv nemačkog tenisera Tomija Hasa, koji je ranije danas u dva seta savladao Ukrajinca Dolgopolova (6:2, 6:3).

Novak je odlično otvorio meč. Strpljivo je gradio poene, čekao greške protivnika i dočekao. Prvu brejk loptu nije iskoristio, ali ubrzo je usledila nova šansa koju srpski teniser koristi i dolazi do prednosti 1:0. U narednom gemu Đoković sa samo jednim izgubljenim poenom osvaja gem i potvrđuje prednost (2:0).

U trećem gemu indijski teniser Devarman uspeva da osvoji prvi gem u meču i smanji prednost srpskog tenisera. U narednom gemu na servis Novaka vodila se velika borba na terenu. Indijac je imao priliku da napravi brejk, međutim, Đoković se izvukao iz neugodne situacije i u nastavku osvojio gem za 3:1.

Do sedmog gema teniseri su čuvali svoj servis, a onda je Novak napao Devarmana i ne dozvolivši Indijcu da osvoji poen, pravi novi brejk za ubedljivu prednost u prvom setu (5:2). U narednom gemu Đoković rutinski osvaja servis gem i osvaja prvi set (6:2).

Devarman je na startu drugog seta pružao dobar otpor Đokoviću. Nije dozvolio Novaku da dođe u priliku da napravi brejk (2:2). U petom gemu drugog seta, srpski teniser pojačava ritam, napada servis Indijca i bez izgubljenog poena dolazi do prvog brejka u setu (3:2). U narednom gemu novak nastavlja sjajnu seriju i bez izgubljenog poena uspeva da potvrdi brejk (4:2). Do kraja seta srpski teniser je rutinski čuvao prednost i bez većih problema priveo meč kraju (6:4).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track