ZA DECU SRBIJE: Fondacija Novak Đoković i zvezde sakupile 2,5 miliona dolara
Foto: Tviter

Dobrotvorno veče

ZA DECU SRBIJE: Fondacija Novak Đoković i zvezde sakupile 2,5 miliona dolara

Tenis -
Najbolji svetski teniser priredio humanitarno veče i tom prilikom skupio veliku sumu za pomoć ugroženoj deci u Srbiji
1 / 5

NJUJORK - Svetski teniser broj jedan Novak Đoković priredio je u Njujorku dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 2.5 miliona dolara za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Foto galeriju sa ove dobrotvorne večere pogledajte OVDE

Fondacija "Novak Đoković" tako je nastavila sa humanitarnim radom kako bi ulepšala detinjstvo mališanima u Srbiji i približila ih ostvarenju njihovih snova.

Da ceo događaj prođe što uspešnije, pored domaćina i osnivača Fondacije, potrudili su se i brojni ugledni gosti iz SAD i celog sveta, sa svojim donacijama.

Među njima su se našli Adrijana Lima, Naomi Kempbel, Kejt Hadson, Goldi Hon, Dona Karan, Tomi Hilfiger, Džimi Konors, Džon Mekinro, Rajan Lohte, Kamila Alveš i mnogi drugi, koji su se nadmetali na aukciji, ujedno i centralnom delu večere u svečanoj sali "Capitale".

Najviše pažnje privukla je ponuda Ane Vintur, glavne urednice magazina "Vog" - da lično stilizuje onog ko ponudi najviše novca, a da slavni svetski modni fotograf Patrik Demaršije uradi njegove, ili njene fotografije.

"Victoria Secret" je donirala ulaznice za čuveni Fashion Show, izuzetno posećenu i popularnu reviju, dok su zvanice mogle da se nadmeću i za privatni teniski meč sa Novakom Đokovićem tokom Vimbldona naredne godine.

"Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omoguććili da sanjaju. Trudimo se da im obezbedimo uslove za što lepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vredno rade", rekao je Đoković obraćajući se gostima, podsetivši ih da su dosadašnja sredstva uložena na pravi način - u rekonstrukciju školskog dvorišta u školi "Anton Skala", primeni obrazovnog programa "Školice života", u partnerstvo sa UNICEF-om i u još mnogo toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track